Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση Γεραπετρίτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο μάτι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει για μια ακόμη φορά ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς χθες (15.09.2022) ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Εξεταστική, τον έβαλε στο κάδρο των υποκλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ενημέρωνε και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές.

Μετά από αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την απομάκρυνση του Γιώργου Γεραπετρίτη από την κυβέρνηση καθώς, όπως λένε, από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις. «Στην αρχή  τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Μετά από αυτό η αποπομπή του Γιώργου Γεραπετρίτη είναι μονόδρομος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκτός βέβαια αν ο πρωθυπουργός του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του οπότε θα πρέπει να εξηγήσει και δημόσια τους λόγους».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακόμα ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ για άλλη μία φορά κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο και δεν είπε τον «εθνικό λόγο» παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «θα το ξανάκανε».

Σχολιάζοντας πάντως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επίκληση του απορρήτου από τον Παναγιώτη Κοντολέωντα, έλεγαν ότι «είναι αδιανόητο να έχουν καταθέσει κανονικά οι δυο πρώην διοικητές της ΕΥΠ (επί κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα) και ο μοναδικός που αρνείται να μιλήσει είναι ο διοικητής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τον οποίο η κυβέρνηση άλλαξε τη νομοθεσία προκειμένου να τον διορίσει σε αυτή την θέση». 

Ακόμα, οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι «αδιανόητος ο ισχυρισμός του πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήξερε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή του σκανδάλου, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Οπότε γεννάται το εύλογο ερώτημα: Αφού ο πρωθυπουργός δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για «σοβαρό εθνικό λόγο;».

Συμπληρώνουν δε ότι «οι αντιφάσεις, οι αστείες ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά όχι μόνο για τις πολιτικές τους ευθύνες, αλλά και για τις ποινικές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030», η απουσία Καραμανλή και η επιστολή των 10 με αιχμές κατά Μητσοτάκη
«Είναι προκλητικό να μιλάνε κάποιοι για την “ψυχή της ΝΔ” όταν έχουν πάει σε άλλα κόμματα, κάποιοι εκ των οποίων συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν στο να πέσει η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου