Lifestyle

Λάνα Ντελ Ρέι: Η τραγουδίστρια γίνεται «μάθημα» στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Κόπηκα στην Λάνα Ντελ Ρέι» θα λένε από εδώ και στο εξής πολλοί φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αφού η ιδιαίτερη τραγουδίστρια γίνεται… μάθημα.

Το Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ενέταξε στο πρόγραμμά του μάθημα για τη Λάνα Ντελ Ρέι αυτό το φθινόπωρο. Το μάθημα «Θέματα στην ηχογραφημένη μουσική: Λάνα Ντελ Ρέι» διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κάθι Αϊντόλι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας – τραγουδοποιού στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.

Θα μελετάται επίσης η σύνδεση της Λάνα Ντελ Ρέι με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp.

«Με οκτώ άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, η έξι φορές υποψήφια για Grammy καλλιτέχνης καθιέρωσε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να ανακαλυφθούν εκ νέου ο ήχος (και η διάθεση) της δημοφιλούς μουσικής μετά τη δεκαετία του 2010» αναφέρεται στην περιγραφή του μαθήματος και σίγουρα οι φοιτητές θα ενθουσιαστούν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Λένα Μποζάκη: «Νομίζω πως η πιο δύσκολη και η πιο έντονη σχέση στη ζωή μου είναι με τη μαμά μου»
«Η συνύπαρξη με τα παιδιά είναι υπέροχη στα γυρίσματα του "Μπαμπά σ' αγαπώ", παρ’ όλα αυτά είναι και πάρα πολύ δύσκολη γιατί αλλάζει τελείως η ισορροπία στο σετ», είπε η ηθοποιός
Λένα Μποζάκη