Πολιτική

Υπουργείο Παιδείας κατά ΣΥΡΙΖΑ για Ειδική Αγωγή: Η ανεπάρκειά του δεν κρύβεται από τη «λάσπη στον ανεμιστήρα»

Σκληρή απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ειδική Αγωγή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί το ευαίσθητο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου για την Ειδική Αγωγή, ανακοινώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για άλλη μία φορά, με θράσος και εργαλειοποιώντας το ευαίσθητο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε μία απόπειρα σπίλωσης μίας τεράστιας προσπάθειας Κυβέρνησης και υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για κάλυψη των αναγκών στον εν λόγω τομέα.

Αντίθετα, λοιπόν, με το τι έκαναν οι ίδιοι ως Κυβέρνηση, αλλά και με τα ψεύδη που διασπείρουν, ελπίζοντας ότι «κάτι θα μείνει» από τη λάσπη στον ανεμιστήρα, η εικόνα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση έχει πλέον αλλάξει ριζικά, και τα στοιχεία είναι ενδεικτικά:

Pinakes SYRIZA Ypourgeio PaideiasΚαι επιπλέον:

– 6.000 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση, έναντι μηδενός της θητείας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων ετών, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας που διενεργούνται μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ σε απόλυτη διαφάνεια.
– Επενδύσεις σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 10 εκ. ευρώ
– Για πρώτη φορά στη χώρα, έχει καταρτιστεί Στρατηγικό Σχέδιο για την Ισότιμη Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση πάνω στο οποίο κινείται το ΥΠΑΙΘ συγκροτημένα με συγκεκριμένους στόχους και ορόσημα για απτά αποτελέσματα υπέρ των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ παραλάβαμε ένα χάος από το ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε να έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να σχεδιάσουμε στρατηγικά την ΕΑΕ, να δρομολογήσουμε την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, να εντάξουμε τους μαθητές μας στο σχολικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παδείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μάχη με τα fake news για Τέμπη και εξωτερική πολιτική – Τολμηρές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις
«Οι παρεμβάσεις μας ανάχωμα στην ακρίβεια - Επιστρέφουμε το μερίδιο της ανάπτυξης στους πολίτες - Στην ψευδολογία της αντιπολίτευσης απαντάμε με το έργο μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 57
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις φοροελαφρύνσεις σε 4 εκατ. πολίτες και το μεταναστευτικό
Στο «τραπέζι» και το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τον χάρτη μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή - Εγρήγορση σε θέματα μείζονος σημασία που φθείρουν δημοσκοπικά το κυβερνών κόμμα ζητά ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 15