Πολιτική

Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος συντονίζονται για την αντιμετώπιση απειλών στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τέθηκε επί τάπητος στην τετραμερή των Υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, της Ιταλίας, Γκουίντο Κροσέτο, της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ και της Κύπρου Χαράλαμπου Πετρίδη.

Η τετραμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου των αρμόδιων Υπουργών στις Βρυξέλλες.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η στενότερη συνέργεια των τεσσάρων μερών, προκρίθηκε η αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη σεβασμού το Διεθνούς Δικαίου, καθώς και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).

Η τετραμερής πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Στη διάρκεια της τετραμερούς παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρόσφατης αεροναυτικής άσκησης EUNOMIA 3-22 και συζητήθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 9