Ελλάδα

NAVTEX για επέκταση των ερευνών για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Την επέκταση της περιοχής στην οποία διενεργεί έρευνες νότια της Κρήτης για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων οριοθετεί η νέα NAVTEX που εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη νέα NAVTEX, το πλοίο SANCO SWIFT που ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων και υποστηρίζεται από το πλοίο «ALEXANDER 3»’, από σήμερα 26 Νοεμβρίου θα πλέει μέχρι νεωτέρας νοτιοδυτικά της Κρήτης, επεκτείνοντας το πεδίο των σεισμικών ερευνών που διεξάγει, σύμφωνα με τις παλαιότερες εκδοθείσες NAVTEX από το σταθμό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης, Κέρκυρας και τη MALTA NAVTEX SERVICE που αφορούν στην ανάπτυξη εξοπλισμού και πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών, στο Ιόνιο πέλαγος, το δυτικό πέλαγος και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Με την ίδια NAVTEX προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας 8 ναυτικά μίλια από την πρύμνη, διαφορετικά, 3 ναυτικά μίλια.

Οι νέες συντεταγμένες που ανακοινώθηκαν από τον σταθμό Ηρακλείου, καθώς και η αποτύπωσή τους στον χάρτη, είναι οι ακόλουθες:

navtex navtex

Την επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil στην περιοχή της Κρήτης είχε επιβεβαιώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (25.11.2022) στον ΣΚΑΪ. 

«Κάνουμε ότι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δώσει κέρδος για την πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης.

Εκτός από την ExxοnMobil, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ανιψιός του 68χρονου συναντήθηκε με τον συνεργό λίγες μέρες πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - Νέα βίντεο ντοκουμέντα για το φονικό
Οι αντιφάσεις στις απολογίες των 22χρονων φερόμενων δραστών, η σχέσεις του 68χρονου με τον ανιψιό του που επέζησε του φονικού και τα πιθανά σενάρια για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
Φοινικούντα
Fake news για τον νέο ΚΟΚ καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – «Δεν απαγορεύεται ο καφές, το νερό και τα χοντρά μπουφάν»
«Καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν επισύρει πρόστιμο, εφόσον δεν παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλούς οδήγησης» ξεκαθαρίζει το υπουργείο
Έλεγχος από αστυνομικούς της Τροχαίας 20