Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μισοί βουλευτές της ΝΔ είναι εκβιαζόμενοι και οι άλλοι μισοί συμμετέχουν στο φαγοπότι

Επίθεση εναντίων των στελεχών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ για την στάση που κρατούν στο θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι μισοί βουλευτές της ΝΔ είναι εκβιαζόμενοι και οι άλλοι μισοί συμμετέχουν στο φαγοπότι που κάνει η κυβέρνηση.

«Μπαίνουμε σε συζήτηση προϋπολογισμού στη Βουλή, ο οποίος θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αντικειμενικά είναι μια διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε ελπίδες ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα δείξει δημοκρατικά αντανακλαστικά, για δύο λόγους. Γιατί, όπως φαίνεται από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, οι μισοί είναι εκβιαζόμενοι ενώ οι άλλοι μισοί συμμετέχουν στο φαγοπότι που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος ακόμα στις αποκαλύψεις που υπάρχουν για το θέμα των υποκλοπών ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητά μετέτρεψε την ΕΥΠ σε παρακρατικό προσωπικό του μαγαζί, και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει μία εικόνα με την οποία θα ταυτιστεί στο μέλλον ο κ. Μητσοτάκης, είναι η εικόνα της φυγής από τη Βουλή. Η εικόνα του ανθρώπου που όταν ρωτήθηκε για το αν η ΕΥΠ –και όχι κάποιο παρακρατικό κέντρο- παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επέλεξε να φύγει από την αίθουσα», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την κυβερνητική απάντηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα για τις υποκλοπές έλεγαν ότι: «Δεν ξέρουμε τι είναι πιο επικίνδυνο για τη χώρα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντόνιζε αυτή τη διαδικασία ή το ότι θέλει να μας πείσει πως δεν γνώριζε, όταν αυτό γινόταν μέσα στην ΕΥΠ με επικεφαλής ανθρώπους που αυτός προσωπικά είχε επιλέξει. Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αθώος για αυτήν την υπόθεση. Δουλειά της επόμενης κυβέρνησης είναι να κάνει τα πάντα για να διερευνηθούν μέχρι τέλους όλες οι ευθύνες –και οι ποινικές- που φαίνονται να υπάρχουν», υπογράμμιζαν.

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Μητσοτάκης θα είχε φύγει, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη», ανέφερε.

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Στον απόηχο της υπόθεσης Καϊλή και με αφορμή αναφορές από πλευράς της ΝΔ ότι χρειάζονται οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ο Νάσος Ηλιόπουλος διευκρίνισε: «κατ’ αρχάς δεν φαίνεται να προκύπτει επίσημα, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ ξένων μέσων ενημέρωσης, ότι υπήρξε παρακολούθηση στο τηλέφωνο της κ. Καϊλή». «Αυτό που φαίνεται να έγινε είναι παρακολούθηση στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, κάτι με το οποίο οι ελληνικές αρχές μάλλον δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά», είπε με νόημα. «Όμως σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να συνδέουμε μία υπόθεση που σχετίζεται με οργανωμένο έγκλημα, με μία υπόθεση που έχουμε παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων ή συνεργατών για λόγους “εθνικής ασφάλειας”», σχολίασε.

«Προκαλεί δε βαθιά ανησυχία να ακούς τον Μαργαρίτη Σχοινά, τον επίτροπο για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, να τοποθετείται για το ζήτημα του μουντιάλ στο Κατάρ με το ίδιο non paper με το οποίο είχε μιλήσει η κ. Καϊλή. Να μιλά ο κ. Σχοινάς για τις τομές που έκανε το Κατάρ στην εργατική νομοθεσία, για μια υπόθεση που άφησε πίσω της 6.500 νεκρούς εργαζόμενους. Αυτό σίγουρα δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος ζωής», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
348
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 53