Πολιτική

Γιώργος Κύρτσος για Qatar Gate: Αμφισβητείται η ακεραιότητα και η αξιοπιστία της ΕΕ

Το σκάνδαλο Qatar Gate αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με τον Γιώργο Κύρτσο λέγοντας μάλιστα ότι δεν έχει υπάρξει τέτοια ενότητα σε τιμωρία ενός αντιπροέδρου αναφερόμενος στην καθαίρεση της Εύας Καϊλή

«Υπάρχει ένα πολύ βαρύ κλίμα γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μία σειρά από προκλήσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και ενώ αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά μας, τώρα αμφισβητείται και η ακεραιότητά μας και η αξιοπιστία μας» είπε αρχικά ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Για τον λόγο αυτόν όπως σημείωσε ψηφίστηκε και η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από την θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. «Δεν έχει υπάρξει τέτοια ενότητα σε τιμωρία ενός αντιπροέδρου.

Αναφορικά με το lobbying o ευρωβουλευτής είπε: «Η Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του lobbying, διότι υπάρχουν νομικά γραφεία, έδρες πολυεθνικών, έδρες θυγατρικών πολυεθνικών, εταρείες marketing και ανάλυσης, επομένως δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει το αμερικανικό μοντέλο του lobbying. Στην Αμερική πρέπει να δηλώνεις αυτά που παίρνεις, εδώ δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα, αυτός είναι ο κανόνας, η Καϊλή είναι εκτός πλαισίου».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κύρτσος αποκάλυψε πως το Κατάρ διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος νέος αντιπρόεδρος στη Βουλή με 255 ψήφους – «Στο πρόσωπό μου τιμήθηκε η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία»
Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την αποστολή, γιατί πιστεύω βαθιά ότι η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις
Κουκουλόπουλος και Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης: Επί της αρχής δεν είμαστε αρνητικοί στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, έχουμε σχέδιο για όλα τα ενδεχόμενα
«Για να το κάνουμε μονομερώς πρέπει να υπάρξει άλλος ένας φόρος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να γίνει στην Ευρώπη μια συζήτηση για τη μείωση του ΕΦΚ»
Ο Παύλος Μαρινάκης 17