Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Καρανάνας – Η πολυετής διαδρομή του στις οικονομικές εφημερίδες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Καρανάνας σε ηλικία 89 ετών. Την είδηση του θανάτου του βετεράνου δημοσιογράφου, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τη θλίψη του.

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Καρανάνας πέθανε σε ηλικία 89 ετών, έπειτα από σύντομη ασθένεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Ο Κωνσταντίνος Καρανάνας γεννήθηκε το 1934 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και ήταν απόφοιτος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1960 στην εφημερίδα «Αθηναϊκή». Το 1965 μεταπήδησε στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» όπου παρέμεινε για πολλά χρόνια, ως συντάκτης οικονομικών θεμάτων, ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως και τη συνταξιοδότησή του, το 1998, εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», αρχικά ως οικονομικός συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης. Είχε, επίσης, συνεργασία με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», για θέματα του οικονομικού ρεπορτάζ.

Ο Κωνσταντίνος Καρανάνας ήταν ένας σεμνός και άξιος λειτουργός του Τύπου που εργάστηκε με συνέπεια και σεβασμό στις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται βαθύτατα την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία Χατζημιχάλη Καρανάνα, τους τρεις γιους τους και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Καρανάνα θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 12.30, από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο gov.gr: Από σημείο αναφοράς σε έξυπνο εργαλείο – O μετασχηματισμός της σχέσης πολίτη – κράτους
Φέρνει απλοποίηση και ταχύτητα στην καθημερινή επαφή με το κράτος προσφέροντας προσωποποιημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και ραντεβού και δίνοντας στους φορείς εργαλεία διαχείρισης μέσα σε ένα ελεγχόμενο, διαλειτουργικό οικοσύστημα
Προσωπικός αριθμός
ΑΠΘ για τα επεισόδια: Ίσως ήρθε η ώρα για την άμεση ενεργοποίηση της ελεγχόμενης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο
«Μια θλιβερή, ασήμαντη μειοψηφία δήθεν υπερασπιστών της ελευθερίας μετέτρεψε χθες το προαύλιο της Πολυτεχνικής και τις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Εγνατία σε θέατρο εγκληματικών συμπεριφορών» αναφέρει η ανακοίνωση
Επεισόδια στο ΑΠΘ 18
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θυελλώδεις άνεμοι
Ο 54χρονος σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας με τη «διπλή» ζωή, τα κρυφά εμβάσματα και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών
Σε κανέναν δεν είχε κινήσει υποψίες το περίεργο ταξίδι του στην Κίνα με το πρόσχημα ότι σκόπευε να μάθει τη γλώσσα - Πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και η ποινή του θα κριθεί ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
10