Κόσμος

Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος – 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (15.01.2023) όταν αεροσκάφος συνετρίβη σε φαράγγι κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο στο Νεπάλ.

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν έδειξαν το αεροσκάφος, λίγες μόλις στιγμές πριν από την καταστροφή στο Νεπάλ, η οποία είναι η χειρότερη συντριβή που έχει συμβεί στη μικρή χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Εκατοντάδες διασώστες έψαχναν στην πλαγιά του λόφου όπου έπεσε το αεροπλάνο της εγχώριας αεροπορικής εταιρείας, Yeti Airlines, που πετούσε από την πρωτεύουσα, το Κατμαντού.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο καιρός ήταν καθαρός», είπε ο Jagannath Niroula, εκπρόσωπος της αρχής πολιτικής αεροπορίας του Νεπάλ. Σε άλλο σημείο, ο Gurudatta Dhakal, βοηθός επικεφαλής της περιοχής Kaski, είπε ότι ορισμένοι επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η τοπική τηλεόραση έδειξε πυκνό μαύρο καπνό να αναβλύζει από το σημείο της συντριβής, καθώς τα σωστικά συνεργεία και πλήθη ανθρώπων συγκεντρώθηκαν γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

nepal

nepal

nepal

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τζόρτζια Μελόνι φέρνει δρακόντεια δημόσια ασφάλεια στην Ιταλία – Προληπτικές προσαγωγές, νέα νόμιμη άμυνα και αποκλεισμοί διαδηλωτών
Όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι πολίτης ή αστυνομικός αμύνθηκε απέναντι σε επίθεση, δεν θα κινείται αυτόματα εισαγγελική έρευνα εις βάρος του
Τζιόρτζια Μελόνι
Η Κούβα δηλώνει έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ αλλά «χωρίς πιέσεις» – Αδιάλλακτη η Ουάσινγκτον
Η Αβάνα κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει «να προκαλέσει ασφυξία» στην οικονομία της, όπου οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι καθημερινές και οι ελλείψεις καυσίμων οξύνονται
Κούβα