Κόσμος

Σεισμός στη Συρία: Ο ΟΗΕ εξηγεί γιατί καθυστερεί η βοήθεια στους σεισμόπληκτους

Μεγάλη κουβέντα έχει προκληθεί για το γεγονός της καθυστέρησης της βοήθειας από τον ΟΗΕ προς τους σεισμόπληκτους στη Συρία που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Όπως εξήγησε στο Reuters εκπρόσωπος του ΟΗΕ η βοήθεια στους σεισμόπληκτους στη Συρία από τα τμήματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων προς τα ελεγχόμενα εδάφη από τις ομάδες των ανταρτών έχει καθυστερήσει λόγω ζητημάτων έγκρισης από την ισλαμιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ.

Η κυβέρνηση στη Συρία εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την προθυμία της να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια ζώνη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης και η οποία καταστράφηκε από τον σεισμό της Δευτέρας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ δήλωσε στο Reuters ότι “υπάρχουν θέματα με την έγκριση της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ”, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Δαμασκό αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας ότι ο ΟΗΕ “εξακολουθεί να εργάζεται με τα εμπλεκόμενα μέρη για να έχει πρόσβαση στην περιοχή”.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το γραφείο Τύπου της οργάνωσης στο αίτημα να σχολιάσει.

Πηγή της οργάνωσης στην Ιντλίμπ είπε στο Reuters ότι η οργάνωση δεν επιτρέπει την μεταφορά ανθρωπιστικού υλικού από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση τμήματα της Συρίας και ότι η βοήθεια θα πρέπει να εισέρχεται από την Τουρκία προς τον βορρά.

“Η Τουρκία έχει ανοίξει όλους τους δρόμους και δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς να επωφεληθεί από την κατάσταση για να δείξει ότι βοηθάει”, είπε η πηγή.

Οι εχθροπραξίες στη Συρία όπου ο εμφύλιος πόλεμος συμπληρώνει σχεδόν 12 χρόνια αποτελούν πρόκληση για τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που προσπαθούν να φέρουν βοήθεια στους σεισμόπληκτους.

Ένα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια απο την βορειοανατολική περιοχή της Συρίας που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο, το οποίο μετέφερε καύσιμα και άλλη βοήθεια, κλήθηκε την Πέμπτη να επιστρέψει από τα βορειοδυτικά όπου κυριαρχούν οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 1
Η Ουκρανία καταγγέλλει τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν μετά την εμφάνισή του σε φεστιβάλ κινηματογράφου στη Ρωσία
Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής κατηγορείται ότι εξυπηρετεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, αφού συμμετείχε διαδικτυακά σε φεστιβάλ στη Μόσχα και έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον ρωσικό κινηματογράφο, σύμφωνα με το Politico
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν