Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Παλλήνη δίπλα στην Αττική Οδό
Ελλάδα

e-ΕΦΚΑ: Οι εργάτες γης θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την ασφαλιστική τους κατηγορία

Οι απασχολούμενοι ως εργάτες γης θα έχουν πια τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ισότιμα για όσους επιθυμούν να λάβουν υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές στο πέρας του ασφαλιστικού βίου τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Για τον λόγο αυτό, τέθηκε σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας, οι αποκλειστικά απασχολούμενοι ως εργάτες γης μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν.

Ειδικότερα, η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας αφορά τόσο στα έτη 2020-2022, όσο και στο τρέχον έτος 2023, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να απασχολούνται ως εργάτες γης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

– Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους κύριας ασφάλισης και ισχύει για όλο το έτος.

– Η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία  31/3/2023.

– Ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση επιλογής κατηγορίας, θα ενταχθούν στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία αγροτών.

 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν το αίτημά τους, ακολουθούν την εξής διαδρομή, μέσω του www.efka.gov.gr, (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: Ενότητα Αγρότες → Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Εργατών Γης, ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη δράση οπαδών μεγάλης ομάδας – Σωρεία κακουργηματικών πράξεων για τους 13 συλληφθέντες
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων, καθώς ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος, και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους
Κατασχεθέντα αντικείμενα από τη δράση των οπαδών
2
«Ψάχναμε με φακούς, οι γονείς δεν μας άνοιγαν, δεν ξέραμε τι θα αντικρίσουμε» λέει ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Εισβάλαμε στο σπίτι, το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ακολουθήσαμε το κλάμα του παιδιού - Οι γονείς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο με άλλα τρία ανήλικα ενώ το παιδί έκλαιγε», λέει ο αστυνομικός
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του
17
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
1
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο