Ελλάδα

Τέμπη: «Καταπέλτης» το πόρισμα της ΕΔΕ για τους γιατρούς που εμπλέκονται στην αναρρωτική του επιθεωρητή

«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που φέρεται να εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής το επόμενο πρωί του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση. Εν συνεχεία ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η έκδοση της γνωμάτευσης, εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο, και που έγινε λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα