Ελλάδα

Τέμπη: Τρεις νέες ποινικές διώξεις για τον επιθεωρητή και άλλους δυο σταθμάρχες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη. Πρόκειται για τον επιθεωρητή και άλλους δυο σταθμάρχες.

Στην συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τριών νέων κατηγορούμενων για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη αποδίδεται στους νέους κατηγορούμενους το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια καθώς και για τα πλημμελήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Πλέον, για την υπόθεση μετά την άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης κατηγορούνται και ο επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο του.

«Πόσο να κάτσω να τον φυλάω;»: Ο διάλογος που «καίει» τον παλαιότερο σταθμάρχη, που έφυγε πιο νωρίς από τη βάρδια στα Τέμπη

Αύριο έχει οριστεί  να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, για ορισμό δύο εφετών ανακριτών που θα τρέξουν την έρευνα από εδώ και στο εξής.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τους 27 βαθμούς αγγίζει η θερμοκρασία – Βροχές και καταιγίδες σε ηπειρωτικά και ορεινά
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση
καιρός
Καιρός αύριο: Σταθερή άνοδος της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές σε ηπειρωτικά και ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 25 με 26 και κατά τόπους τους 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στη Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου
καιρός