Κόσμος

Συντριβή ελικοπτέρου στην Κολομβία – Τέσσερις νεκροί στρατιωτικοί

Τέσσερα μέλη των ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (19.03.2023) όταν συνετρίβη ελικόπτερο στην Κολομβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο.

«Έχω τη θλίψη να ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν επιζώντες στη συντριβή αεροσκάφους στην Κιμπντό», στη νομαρχία Τσοκό (βορειοδυτικά), ανέφερε ο πρόεδρος της Κολομβίας μέσω Twitter. «Συνοδεύω τις οικογένειες (…) αυτή την οδυνηρή στιγμή. Δεν θα τις αφήσουμε μόνες», πρόσθεσε ο Γουστάβο Πέτρο, που διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν στα social media εικονίζουν το ελικόπτερο, ένα Χιούι (Bell UH-1H), να περιδινίζεται ανεξέλεγκτο, προτού συντριβεί σε περιοχή με βλάστηση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Οι στρατιωτικοί πήγαιναν να «εφοδιάσουν με τρόφιμα» μονάδα στην περιοχή, όπου είναι παρούσες παράνομες οργανώσεις, δήλωσε στον Τύπο ο συνταγματάρχης Έκτορ Καντελάριο.

Το ελικόπτερο «απανθρακώθηκε εντελώς», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης, προσθέτοντας πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δυο από τους επιβαίνοντες στρατιωτικούς έκαναν άλμα στο κενό πριν από τη συντριβή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Συρία μένει όρθια έναν χρόνο μετά τον Άσαντ – Ο ρόλος του Άχμεντ αλ Σάρα
Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, η Συρία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της υπό την προεδρία του Άχμεντ αλ-Σάρα, – Πίσω όμως από αυτή τη φαινομενική σταθερότητα, η πολιτική ανοικοδόμηση παραμένει μια δύσκολη υπόθεση
Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ αλ-Σάρα
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατά Ουκρανίας και Ζελένσκι: «Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία – Μπορεί οι ΗΠΑ να αποστασιοποιηθούν από τον πόλεμο»
«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρατείνει τον πόλεμο επειδή γνωρίζει ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ εκλογές εάν αυτός τελείωνε», είπε μεταξύ άλλων
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ 14