Κόσμος

Ρωσία: Οι πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 22 φορές πέρυσι

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε σήμερα (28.03.2023) ότι η Μόσχα χρειάζεται να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των εξαγωγών ενέργειας στις λεγόμενες «φιλικές» χώρες, σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν πέρυσι κατά 22 φορές. 

«Η πλειονότητα των ενεργειακών μας πόρων ανακατευθύνεται προς άλλες αγορές, τις αγορές φιλικών χωρών» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας. «Εάν δούμε, για παράδειγμα, τις παραδόσεις πετρελαίου στην Ινδία, έχουν αυξηθεί κατά 22 φορές τον περασμένο χρόνο», δήλωσε ο Αλεξάντερ Νόβακ, που είναι υπεύθυνος για την ενέργεια.

Ο Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι τα έσοδα από την ενέργεια αντιστοιχούσαν στο 42% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας το 2022 και δήλωσε ότι ο ενεργειακός τομέας της χώρας είναι βιώσιμος, παρά τις προκλήσεις που δημιουργούνται λόγω των κυρώσεων της Δύσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1