Κόσμος

ΗΠΑ: 40 εκατ. δολάρια αποζημίωση ζητάει δασκάλα που δέχτηκε πυροβολισμούς από 6χρονο μαθητή σε σχολείο

Μια 25χρονη δασκάλα, η Αμπιγκέιλ Ζουέρνερ κατέθεσε μήνυση κατά της διεύθυνσης του δημοτικού σχολείου στο Νιούπορτ Νιους, της Βιρτζίνια, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο δέχτηκε πυροβολισμούς από 6χρονο μαθητή.

Κατηγόρησε τη διεύθυνση του σχολείου ότι αγνόησε προειδοποιήσεις προσωπικού και μαθητών ότι ο 6χρονος οπλοφορούσε με την Ζουέρνερ να αξιώνει αποζημίωση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρότι οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, η επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Νιούπορτ Νιους ήταν ασυνήθιστη λόγω της ηλικίας του δράστη που, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλε εσκεμμένα στο στόχαστρό του τη δασκάλα του στην πρώτη τάξη του δημοτικού.

Η Αμπιγκέιλ Ζουέρνερ κατηγορεί την υποδιευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ρίτσνεκ, την Έμπονι Πάρκερ, ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της αγνοώντας τουλάχιστον τρεις αναφορές ότι ένα πυροβόλο όπλο είχε θεαθεί στο σχολείο, πιθανότατα στην κατοχή του 6χρονου δράστη. Η Έμπονι Πάρκερ παραιτήθηκε μετά την επίθεση.

Στη μήνυση κατονομάζονται άλλοι δύο αξιωματούχοι: ο πρώην σχολικός επιθεωρητής Τζορτζ Πάρκερ, ο οποίος αποπέμφθηκε μετά την επίθεση, και η πρώην διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Μπριάνα Φόστερ Νιούτον, η οποία μετακινήθηκε σε άλλο πόστο.

Η 25χρονη δασκάλα κατήγγειλε ότι η διεύθυνση του σχολείου γνώριζε πως ο 6χρονος είχε ιστορικό επιθέσεων σε βάρος συμμαθητών και δασκάλων του, αλλά του επέτρεψε να επιστρέψει στο Ρίτσνεκ αφού είχε απομακρυνθεί προσωρινά λόγω βίαιης συμπεριφοράς.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του σχολείου παραδέχθηκε ότι είχε λάβει προειδοποιήσεις πως το αγόρι οπλοφορούσε στο σχολείο, αλλά σε έρευνα που έγινε στα υπάρχοντά του δεν βρέθηκε όπλο.

Η 25χρονη Αμπιγκέιλ Ζουέρνερ επαινέθηκε ως ηρωίδα από την αστυνομία για την επιχείρηση εκκένωσης της τάξης της, παρότι ο 6χρονος την πυροβόλησε και την τραυμάτισε στο χέρι και στον θώρακα.

Εισαγγελέας της Βιρτζίνια ανέφερε πως δεν σκοπεύει να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του 6χρονου, αλλά νομικοί υπογραμμίζουν πως η μητέρα του μαθητή θα θεωρηθεί υπαίτια εάν διαπιστωθεί πως το όπλο δεν φυλασσόταν σε ασφαλές μέρος στο σπίτι της οικογένειας.

Η οικογένεια του παιδιού αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το όπλο ήταν «ασφαλισμένο» στο σπίτι. Επισημαίνει πως ο 6χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου, ένας από τους γονείς το συνόδευε καθημερινά στην τάξη. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως για «πρώτη φορά» την εβδομάδα 2-6 Ιανουαρίου κανείς τους δεν ήταν μαζί με τον μαθητή στην τάξη, χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν για συνολική ειρηνευτική συμφωνία: «Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, αν πάει καλά θα βρεθούμε με Πούτιν»
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα - Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία και Ιταλία ετοιμάζουν κοινή δήλωση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
4
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
1
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1
«Ο θρίαμβος του Πούτιν»: Γιατί η σύνοδος στην Αλάσκα αποδείχθηκε τεράστιο λάθος για τον Τραμπ και τι κέρδισε ο Ρώσος από αυτήν
Η ανάλυση του Politico για τη συνάντηση των ηγετών - Ο Ρώσος κατάφερε να αποφύγει την οργή του Αμερικάνου, να αναβάλει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων και να συνεχίσει να κάνει τα όσα επιθυμεί
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
55