Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση Κολωνού – 21 άτομα είναι ήδη στη φυλακή

Άθλια συκοφαντία χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα όσα ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού.

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως: «Δεν υπάρχει συγκάλυψη υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και 21 άτομα από τα 22 άτομα που εμπλέκονται έχουν οδηγηθεί στην φυλακή» σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Μega”.

Σημείωσε ότι η αστυνομία οφείλει να παρέχει ασφάλεια στο παιδί και οι εντολές που έχει λάβει είναι να το κάνει με διακριτικό και πιο έντονο τρόπο, ενώ για τις καταγγελίες που έχουν γίνει ανέφερε ότι διερευνώνται ενδελεχώς, θυμίζοντας ότι οι προηγούμενες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, όλοι πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μη χρησιμοποιούν το δράμα ενός κακοποιημένου παιδιού για κομματικές σκοπιμότητες.

Ερωτηθείς για την αποφυλάκιση παιδεραστή που είχε καταδικαστεί για πλέον από 400 χρόνια φυλακή, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι είναι προβληματισμένος ως πολιτικός και ως πατέρας, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. «Μένω στο ότι η Δικαιοσύνη έχει παρέμβει δια του κ. Ντογιάκου. Ας δούμε το αποτέλεσμα», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε επίσης για την βία ανηλίκων, τη Μύκονο, την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και για τον φράχτη στον Έβρο, κάνοντας και για αυτό επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι στην Αττική ενισχύθηκε εντυπωσιακά η δύναμη της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τόνισε ότι το 2022 είχαμε τις λιγότερες ανθρωποκτονίες των τελευταίων 15 ετών, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν το 90%.

 

Σε ό,τι αφορά τη νεανική βία είπε ότι ο πρώτος που έχει λόγο με τα παιδιά είναι η οικογένεια και μετά είναι το σχολείο και η αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία επεμβαίνει όταν γίνονται εγκληματικές πράξεις. Επανέλαβε δε, ότι η αστυνομία έχει συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί επισκέπτονται σχολεία.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί και στη Μύκονο»

Για τη Μύκονο τόνισε ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο νόμος κάνουν λάθος». Είπε ότι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Οικονομική Αστυνομία και η ΟΠΚΕ, με επί πλέον αστυνομικούς επισκέπτονται το νησί για να αντιμετωπισθούν αυθαιρεσίες και ότι αυτές οι αιφνιδιαστικές εξορμήσεις θα συνεχισθούν και η αστυνομία του νησιού θα ενισχυθεί με ακόμη 100 άτομα.

Ερωτηθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ, είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχισθούν μέχρι να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι του.

 

Για τον Φράχτη στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ και αίτημα των ακριτών μας, καθώς ενισχύει την ασφάλεια της χώρας και αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών. Για να δώσει έμφαση στον αποτρεπτικό χαρακτήρα του Φράχτη, θύμισε την περίπτωση των δύο πακιστανών τρομοκρατών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα πριν από πέντε χρόνια.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε ντροπή «τη γκρίζα και θολή στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό» και είπε ότι ο φράχτης δεν είναι το σύνορο με την Τουρκία, αλλά τα σύνορα έχουν χαραχθεί με τη συμφωνία του 1926. Τέλος, τόνισε ότι εφ’ όσον είναι κυβέρνηση η ΝΔ το σύνολο του φράχτη θα έχει κατασκευαστεί, ακόμα και αποκλειστικά με εθνικούς πόρους, μέσα στην επόμενη τριετία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες