Ελλάδα

Μεγάλη Δευτέρα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με τη συναυλία In Memoriam, αύριο (10.04.2023) Μεγάλη Δευτέρα, σε ένα πρόγραμμα που εκφράζει μουσικά το πνεύμα περισυλλογής πριν την Ανάσταση.

Στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών τη Μεγάλη Δευτέρα, το Κουιντέτο Εγχόρδων Quintarco (Νίκος Μάνδυλας-βιολί, Μαρίνα Χαραλαμπίδου-βιολί, Ενκέλα Κοκολάνη-βιόλα, Βάνια Παπαδημητρίου-βιολοντσέλο, Τάκης Καπογιάννης-κοντραμπάσο) συμπράττει με την υψίφωνο Σοφία Κυανίδου.

Το πρόγραμμα «ανοίγει» με το σπαρακτικό Αντάτζιο του Αμερικανού Σάμιουελ Μπάρμπερ, ένα έργο που για πολλούς αποτελεί την ιδανική μουσική αποτύπωση του πένθους.

Στη συνέχεια, θα ακουστεί το κατανυκτικό Stabat Mater του Λουίτζι Μποκερίνι, που αποτυπώνει τον θρήνο της Παναγίας για τη Σταύρωση του Θεανθρώπου.

Την ίδια ημέρα, στις 19:00, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, θα υπάρξει δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το θρησκευτικό έργο του Πολύκλειτου Ρέγκου».

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικό τέχνης, Ιωάννα Αλεξανδρή, και τον αρχαιολόγο και προϊστάμενο Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Μουσείου, Περιάνδρο Επιτροπάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων στη Κερατέα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα»
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 1
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
6
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε εξώδικα για δημοσιεύματα που την ήθελαν να αγοράζει πολυτελές ακίνητο στο Ελληνικό
Τα εξώδικα αφορούν τα sites Karditsa sta akra και VoiceNews, τα οποία είχαν αναφέρει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα, αξίας 3 εκ. ευρώ, στον ουρανοξύστη που χτίζεται στο Ελληνικό
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη 20