Ελλάδα

Μεγάλη Δευτέρα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με τη συναυλία In Memoriam, αύριο (10.04.2023) Μεγάλη Δευτέρα, σε ένα πρόγραμμα που εκφράζει μουσικά το πνεύμα περισυλλογής πριν την Ανάσταση.

Στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών τη Μεγάλη Δευτέρα, το Κουιντέτο Εγχόρδων Quintarco (Νίκος Μάνδυλας-βιολί, Μαρίνα Χαραλαμπίδου-βιολί, Ενκέλα Κοκολάνη-βιόλα, Βάνια Παπαδημητρίου-βιολοντσέλο, Τάκης Καπογιάννης-κοντραμπάσο) συμπράττει με την υψίφωνο Σοφία Κυανίδου.

Το πρόγραμμα «ανοίγει» με το σπαρακτικό Αντάτζιο του Αμερικανού Σάμιουελ Μπάρμπερ, ένα έργο που για πολλούς αποτελεί την ιδανική μουσική αποτύπωση του πένθους.

Στη συνέχεια, θα ακουστεί το κατανυκτικό Stabat Mater του Λουίτζι Μποκερίνι, που αποτυπώνει τον θρήνο της Παναγίας για τη Σταύρωση του Θεανθρώπου.

Την ίδια ημέρα, στις 19:00, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, θα υπάρξει δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το θρησκευτικό έργο του Πολύκλειτου Ρέγκου».

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικό τέχνης, Ιωάννα Αλεξανδρή, και τον αρχαιολόγο και προϊστάμενο Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Μουσείου, Περιάνδρο Επιτροπάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους
Ελεύθερος ο σύντροφος της 24χρονης, που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά - «Κλειδί» το κινητό της
Οι αστυνομικοί αναμένεται να ελέγξουν τις συνομιλίες και τις επαφές που είχε τον τελευταίο καιρό η άτυχη φοιτήτρια, ώστε να βρουν τα κίνητρα που ενδεχομένως να την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της
Η πολυκατοικία στον Πειραιά
«Ήμουν στο μπάνιο», κατέθεσε ο σύντροφος της 24χρονης στον Πειραιά που έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας
Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάποια αναστάτωση ούτε κάποια σημάδια πάλης, ενώ θα εξεταστεί και η σορός της άτυχης κοπέλας
Πειραιάς