Κόσμος

Συρία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από δύο επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Τραγικός είναι ο απολογισμός από δύο επιθέσεις που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία εναντίον βοσκών και χωρικών που μάζευαν τρούφες της ερήμου, καθώς 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους και 24 άμαχοι.

Η τζιχαντιστική οργάνωση «σκότωσε 36 ανθρώπους ενώ μάζευαν τρούφες της ερήμου στα ανατολικά της Χάμα», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Τα 17 από τα θύματα ήταν φιλοκυβερνητικοί μαχητές. Το επίσημο πρακτορείο Sana έκανε λόγο για 26 νεκρούς.

Στην έρημο της ανατολικής Συρίας, στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ, άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και πιστεύεται ότι ήταν μέλη του ΙΚ, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πέντε βοσκούς για να τους κλέψουν τα ζώα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Sana επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτόν, προσθέτοντας ότι από τα πυρά των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν και 250 πρόβατα.

Άλλοι δύο βοσκοί απήχθησαν. Στην ίδια επαρχία, βρέθηκαν τα πτώματα δύο αμάχων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σκοτώθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα από μέλη του ΙΚ ενώ μάζευαν τρούφες της ερήμου.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 240 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν ενώ μάζευαν τρούφες, ένα είδος που πωλείται σε πολύ υψηλές τιμές. Κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν επίθεση από τζιχαντιστές, άλλοι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις ναρκών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Η Γη σε «σημείο μη αναστρέψιμο» προειδοποιούν οι επιστήμονες: Καταρρέουν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι
Μια παγκόσμια έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, τα πρώτα οικοσυστήματα που καταρρέουν, σηματοδοτούν την είσοδο της Γης σε μια «νέα κλιματική πραγματικότητα» με μη αναστρέψιμες συνέπειες
Ο πλανήτης Γη