Πολιτική

Εκλογές 2023 – Στέλιος Πέτσας: Κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας

«Ο κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας είναι υπαρκτός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Στέλιος Πέτσας μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε για τις συνεργασίες μετά τις εκλογές ότι «πρέπει να είναι καθαρό το δίλημμα. Μία εβδομάδα πριν την προσφυγή στην κάλπη, με όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης συνεχώς, με όσα φαίνονται να λένε στις προγραμματικές τους θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι είναι πιο κοντά. Ο κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας είναι υπαρκτός».

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 στην οικονομία. Το ΑΕΠ της χώρας θα φτάσει φέτος τα 224 δισ. ευρώ, όσο ήταν το 2010. 45 δισ. ευρώ πάνω από το 2018. Το δημόσιο χρέος της χώρας θα είναι 40 μονάδες κάτω από το κορυφαίο του επίπεδο, μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρωζώνη. Και η εισαγόμενη ακρίβεια, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών σήμερα, θα φθίνει όσο προχωράει και όσο εμείς αυξάνουμε τους μισθούς και μειώνουμε φόρους και εισφορές», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η ΝΔ έδωσε «πάνω από 53 δισ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Γιατί είχαμε εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη έχει ένα πρόσωπο: Το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη που ό,τι είπε το έκανε».

 

«Το Σύνταγμα, οι Νόμοι προβλέπουν όταν ένα κόμμα – που δεν είναι κυβέρνηση – καταθέσει μία πρόταση Νόμου, να έχει τη δυνατότητα το ΓΛΚ να την κοστολογήσει και να επισυνάψει την έκθεσή του για το δημοσιονομικό κόστος. Γιατί να μην κάνουμε κάτι αντίστοιχο για τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Το ΓΛΚ είναι μία αρχή που έχει αποδείξει την αξία του. Επομένως, θα μπορούσαμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε πριν την παρουσίαση των προεκλογικών προγραμμάτων, να έχουμε μία τέτοια δυνατότητα», πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας πως η κοστολόγηση των προγραμμάτων είναι μία προϋπόθεση Δημοκρατίας, να είμαστε διαφανείς σε αυτά που υποσχόμαστε και να μην είναι κενό γράμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΥΣΕΑ: Μέτρα για τα ελληνικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση»
H Κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Η άφιξη του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ 8
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων
«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προς όφελος της διεθνούς ειρήνης και ευημερίας» τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 1
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας