Ελλάδα

Την απαλλαγή του πρώην ντράμερ γνωστού συγκροτήματος για τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Την απαλλαγή του πρώην ντράμερ γνωστού συγκροτήματος είτε λόγω αμφιβολιών είτε λόγω παραγραφής εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας το Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που δικάζει τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε ο 70χρονος κατηγορούμενος ντάμερ να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, ενώ για τις δύο άλλες περιπτώσεις η εισαγγελέας επισήμανε πως πρόκειται για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος και η ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου πρέπει να παύσει λόγω παραγραφής.

Αναλυτικά, η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν έχουν τελεστεί οι δύο εκ των τεσσάρων καταγγελιών και ζήτησε την απαλλαγή του πρώην ντράμερ γνωστού ελληνικού συγκροτήματος, ενώ για τις άλλες δύο καταγγελίες είπε πως πρόκειται για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, πλημμελήματα, για τα οποία έχει παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

«Σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη»

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της προς το δικαστήριο εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη συγκεκριμένη υπόθεση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Η αναφορά στους γονείς

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους γονείς των κοριτσιών για τους οποίους είπε: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά.

Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: «Η επιθεώρηση εργασίας είναι από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης
«Η Πυροσβεστική και οι υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές προβαίνουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος»
φωτιά - τρίκαλα
Αποσωλήνωση της 6χρονης με εγκεφαλίτιδα επιχειρούν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Παίδων – «Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά
Οι γιατροί αναμένεται εντός της ημέρας να επιχειρήσουν τη σταδιακή αφύπνιση του παιδιού, προκειμένου να το αποσωληνώσουν, με τα επόμενα 24ωρα να χαρακτηρίζονται κρίσιμα
Νοσοκομείο παίδων
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα - «Με φώναξαν να δώσουμε DNA»
«Μέχρι να ταυτοποιηθούν οι σοροί η μητέρα μου θα θεωρείται αγνοούμενη» λέει ο γιος μιας εκ των πέντε γυναικών που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων
Οι δύο από τις 5 γυναίκες που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα 7
«Κένταυρος»: Το ελληνικό αντι-drone σύστημα αναπτύσσεται σε πλοία, βάσεις και εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων
Το «όπλο» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αναδεικνύεται σε αναπόσπαστο τμήμα της αμυντικής σχεδίασης για την αναχαίτιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Το σύστημα «Κένταυρος» της ΕΑΒ