Κόσμος

Oυκρανία: Ο Zελένσκι ζήτησε να ελεγχθούν οι επικεφαλής όλων των στρατολογικών γραφείων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να συσταθεί μια ειδική επιτροπή η οποία θα ελέγξει τους επικεφαλής όλων των στρατολογικών γραφείων στην χώρα.

Ύστερα από σύσκεψη με το στρατιωτικό επιτελείο του, ο ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο υφυπουργός Άμυνας Ολεξάντρ Παβλιούκ.

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο αποκαλύψεων σκανδάλου διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής ενός στρατολογικού γραφείου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ukrainska Pravda, η οικογένειά του απέκτησε περιουσία και αυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στην Ισπανία. Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε πως έχει διατάξει ήδη την αποπομπή του.

«Έδωσα επείγουσα εντολή να συσταθεί επιτροπή η οποία – σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και την Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς – θα ελέγξει όλους τους επικεφαλής των στρατιωτικών γραφείων σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας, ώστε να μην ντροπιάζει κανείς τη χώρα μας και τη μνήμη των ηρώων που έπεσαν στο μέτωπο», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε επίσης ότι συζήτησε με τους επιτελείς του για την κατάσταση στην πρώτη γραμμή των μαχών, τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων και τον ρυθμό παραγωγής της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν στα Κατεχόμενα 5 Ελληνοκύπριοι για «κατασκοπεία» - Είναι ηλικιωμένοι που επισκέφθηκαν το χωριό τους
Κατηγορούνται ότι συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με εργοτάξια που βρίσκονται σε «τουρκικές ιδιοκτησίες» - Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους για τρεις μέρες
Τα Κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο 1
Προκλητική ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την εισβολή στην Κύπρο: «Ένα βήμα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία»
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι «με την αποφασιστικότητα 51 χρόνων, θα συνεχίσουμε να είμαστε η εγγύηση της ειρήνης και της ελευθερίας»
Η προκληκτική φωτογραφία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας 6