Κόσμος

Γαλλία: Υπό τον φόβο νέων επεισοδίων το Σάββατο η κηδεία του 17χρονου που σκοτώθηκε από αστυνομικό

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Γαλλία μετά τον θάνατο ενός έφηβου από αστυνομικό με τη χώρα να φλέγεται από συνεχή επεισόδια.  

Η κηδεία του Ναέλ, ο θάνατος του οποίου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη αποτέλεσε θρυαλλίδα για βίαιες ταραχές σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, από όπου καταγόταν ο 17χρονος Γάλλος Ναέλ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε αυτή την οικογένεια, αυτή τη μητέρα που θα θάψει το παιδί της αύριο», είπε ο Ζαρί μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ η Γαλλία χαρακτήρισε σήμερα “παντελώς αβάσιμη” την κατηγορία του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων στους κόλπους των γαλλικών δυνάμεων της τάξης.

“Οποιαδήποτε κατηγορία περί ρατσισμού ή φυλετικών διακρίσεων από τις δυνάμεις της τάξης στη Γαλλία είναι παντελώς αβάσιμη”, αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

“Η τελευταία παγκόσμια περιοδική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η χώρα μας, μας επέτρεψε να το αποδείξουμε”, υπογράμμισε το υπουργείο προσθέτοντας ότι η “Γαλλία και οι δυνάμεις της τάξης της πολεμούν με αποφασιστικότητα τον ρατσισμό και κάθε μορφή διακρίσεων. Δεν επιτρέπεται καμία αμφιβολία ως προς αυτή τη δέσμευση”.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον κύκλο βίας, τις λεηλασίες και τις καταστροφές που σημειώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας μετά τον θάνατο την Τρίτη του 17χρονου Ναέλ, από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Η Ραβίνα Σαμντασάνι εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρωπινά δικαιώματα, δήλωσε σήμερα ότι είναι “η ώρα η χώρα να αντιμετωπίσει σοβαρά τα βαθιά προβλήματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων στους κόλπους των δυνάμεων της τάξης”.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, “οι δυνάμεις της τάξης αντιμετωπίζουν με μεγάλο επαγγελματισμό καταστάσεις και ενέργειες ακραίας βίας”.

“Η χρήση βίας από την εθνική αστυνομία και τη χωροφυλακή, διέπεται από τις αρχές της απόλυτης αναγκαιότητας και αναλογικότητας, αυστηρά οριοθετημένη και ελεγχόμενη. 249 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων τις τελευταίες ημέρες”, υπενθυμίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 1
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Η αριστερή ιδεολογία και τα μηνύματα μετά τον μοιραίο πυροβολισμό
Την Τρίτη ενώπιων δικαστηρίου ο 22χρονος που αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές - Η συγκατοίκηση με τρανς άτομο και ο όρκος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των δραστών παρόμοιων περιστατικών
Τάιλερ Ρόμπινσον
3