Ελλάδα

Νέες ταυτότητες: Έρχονται τον Σεπτέμβριο σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας

Τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» είπε ο Νότης Μηταράκης και σημείωσε πως την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους.

Σχετικά με τις παλιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια».

«Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το κόστος έκδοσης της νέας ταυτότητας, ούτε το κόστος διαβατηρίου» συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας – Οι άνεμοι αγγίζουν τα 7 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Κουκουλοφόροι στην Αχαΐα απείλησαν μάνα και κόρη και τους άρπαξαν χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα χιλιάδων ευρώ
Οι τρεις άνδρες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face, εισέβαλλαν στην οικία που βρισκόταν μητέρα και κόρη, περίπου στις 2:30
Άνδρας συνελήφθη που ισχυριζόταν οτι εχει εκρηκτικά και απειλεύσε να ανατιναχθεί έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ. Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
Γονείς ζητούν την οριστική απομάκρυνση της παιδιάτρου από το νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόκειται για την παιδίατρο που είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων επειδή είχε εφημερία την ημέρα που διακομίστηκε στα επείγοντα το βρέφος με μηνιγγίτιδα το οποίο εν τέλει μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Ρίο
Η παιδίατρος στην Ζάκυνθο 5