Ελλάδα

Καύσωνας: Θερμοκρασίες μέχρι 46 βαθμούς προβλέπει για την Τετάρτη το meteo – Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες με τοπικά μέγιστες τιμές στους 46 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά προβλέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr για αύριο Τετάρτη (26/7/2023).

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • από 21 έως 42 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 19 έως 36 βαθμούς),
  • 28 έως 46 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα,
  • 23 έως 39 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα,
  • 23 έως 39 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 42 βαθμούς στην Κρήτη,
  • 23 έως 44 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 38 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα πάντα με τον χάρτη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων του meteo, υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν κυρίως στους Νομούς:

  • Φθιώτιδας
  • Βοιωτίας
  • Ευβοίας
  • Αργολίδας
  • Αρκαδίας και
  • Λασιθίου.

meteo weather

Την ίδια ώρα, θα πνέουν ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη με βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς μέτριους και βαθμιαία ισχυρούς και το meteo.gr προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Ειδικότερα, οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, όπου βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 5 Μποφόρ και τοπικά σε ισχυρούς 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

meteo

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, με βαθμιαία στροφή τους σε δυτικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ και τοπικά σε ισχυρούς 6 Μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο περήφανος χορός των Ποντίων υπό σφοδρή βροχή στο Σύνταγμα - Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία
Στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η συγκινητική επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με Εύζωνους ντυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη
Εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Le Monde: Νέα γαλλική νομοθεσία «επιτρέπει» την επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο
Σε άρθρο της η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή αναφέρει ότι «η Γαλλία θα μπορούσε να επιλέξει μία επιστροφή, εμπνεόμενη από τα παραδείγματα του Βατικανού, της Ιταλίας και του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης»
Αγάλματα
«Φώναζα "πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά"» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην Πάτρα
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου
Ανδριάνα Φωτακοπούλου
7