Κόσμος

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη νοτιοδυτική Γερμανία – Βγήκαν τα εκχιονιστικά στους δρόμους

Μπορεί το ημερολόγιο να έγραφε χθες, 4 Αυγούστου, ωστόσο στην νοτιοδυτική Γερμανία έζησαν ξαφνικό χειμώνα και μάλιστα… βαρύ!   

Οι αρχές στο Ρόιτλινγκεν, δήλωσαν ότι μια «τοπική καταιγίδα με χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις» σάρωσε το κέντρο της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής, και χρειάστηκε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βγουν στους δρόμους της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

germania alazi

Οι εικόνες έδειχναν τους δρόμους καλυμμένους στα λευκά, ενώ αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι το χαλάζι είχε πάχος 30 εκατοστών κατά τόπους.

Τα δίκτυα αποχέτευσης υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια.

Ο ποταμός Echaz, ο οποίος διασχίζει το Reutlingen, ανέβηκε 1,5 μέτρο σε πέντε λεπτά, απειλώντας με πλημμύρες.

Περίπου 250 πυροσβέστες συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης σε όλη την πόλη, στην πολιτεία Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών με αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για την εκεχειρία στη Γάζα
Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος για να συζητήσουν την εφαρμογή των επόμενων φάσεων του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός
Μέλος της Χαμάς στη Γάζα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε