Κόσμος

Ιράκ: Έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από συγκρούσεις με Κούρδους του PKK

Έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Τούρκοι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά «από την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση», τόνισε το υπουργείο, κατονομάζοντας το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στην κουρδική ορεινή περιοχή στο βόρειο Ιράκ, πρόσθεσε. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θανόντων στρατιωτών.

Η Τουρκία από τον Απρίλιο του 2022 διεξάγει τη διασυνοριακή επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», με στόχο την εξάλειψη θέσεων του PKK σε αυτές τις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Χθες Τετάρτη, επιδρομές τουρκικών drones σκότωσαν δύο μέλη του PKK στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με αξιωματούχους της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, μετά από παρόμοιο περιστατικό την Κυριακή.

Το PKK πολεμά τις τουρκικές αρχές από το 1984 και αυτές οι συγκρούσεις έχουν αφήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Από την άλλη πλευρά, η Άγκυρα διατηρεί δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ για να διεξάγει τακτικά επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών προκειμένου να εξαλείψει την παρουσία τους στα σύνορά της.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, 586 «τρομοκράτες» έχουν «εξουδετερωθεί» από τις αρχές του έτους στην επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο