Ελλάδα

Φωτιές σε Βοιωτία και Εύβοια: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Η φωτιά σε Εύβοια και Βοιωτία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και γι’ αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus.  

Συγκεκριμένα μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η χαρτογράφηση και η καταγραφή δεδομένων για περιοχές των  Δήμων Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου -Αράχοβας – Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, των Δήμων Χαλκιδέων, Διρφύων -Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, οι οποίες επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Δευτέρα 21 Αυγούστου  2023.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

 

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΥΔΑΠ: «Ο αγωγός της Αίγινας δεν εμπίπτει στην ευθύνη μας – Άμεση λύση με τη συνδρομή της εταιρείας»
Η ΕΥΔΑΠ τονίζει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας προχωρά εναλλακτική λύση υδροδότησης του νησιού, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων σε πόσιμο νερό
ΕΥΔΑΠ
Προσποιήθηκε τον υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρισμού και «μπούκαρε» σε σπίτι: Καρέ – καρέ η στιγμή που αρπάζει σακούλα γεμάτη με μετρητά και τιμαλφή
Οι δράστες παριστάνουν ακόμη και τους γιατρούς, ζητώντας χρήματα για δήθεν έκτακτη ανάγκη και ζητούν και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών, υποδυόμενοι ακόμη και τους λογιστές
Ληστεία
Δήμαρχος ρωσικής πόλης πίσω από εμπρηστική επίθεση στα Χανιά – Η εντολή για «μπουρλότο» στο πλαίσιο εκβιασμού και το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.
Η επίθεση έγινε σε κατοικημένη και τουριστική περιοχή και σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλε σε κίνδυνο περιοίκους και διερχόμενους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ