Πολιτική

Η Τζόρτζια Μελόνι θα επισκεφθεί την Ελλάδα την Πέμπτη – Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Ελλάδα θα έρθει την Πέμπτη η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί την Τζόρτζια Μελόνι η οποία θα βρεθεί στη χώρα μας για μια επίσκεψη εργασίας. Θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού αυτή την εβδομάδα:

-Αύριο, Τρίτη (29.08.23), θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

-Μεθαύριο, Τετάρτη (30.08.23) ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου, ενόψει της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Την Πέμπτη (31.08.23) ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το ζήτημα των πυρκαγιών.

-Την ίδια ημέρα ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί την Ιταλίδα Πρωθυπουργό Georgia Meloni για μια επίσκεψη εργασίας. Θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας.

-Την Παρασκευή (01.09.23) θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στους Πλεύρη, Θεοχάρη, Ανδριανό και Δερμεντζόπουλο – Το ταξίδι στα Χανιά που δεν έγινε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε στην Αθήνα μέχρι να επιλέξει τα νέα πρόσωπα και να διευθετήσει όλες τις νέες αλλαγές - Το κρίσιμο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης 57
Η πορεία του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη - Η νομική, το ιατρικό δίκαιο και το χαρτοφυλάκιο επί κορονοϊού
 Τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε πρώτη φορά χαρτοφυλάκιο, αυτό του Υπουργείου Υγείας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κικίλια που είχε μετακινηθεί σε αυτό του Τουρισμού
Ο Θάνος Πλεύρης 11
Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Μετανάστευσης: Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί, τη Δευτέρα η ορκωμοσία
Υφυπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιάννης Ανδριανός και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος
Ο Θάνος Πλεύρης 63