Ελλάδα

Σπέτσες: Ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο στο νησί της Μπουμπουλίνας

Οι Σπέτσες είναι εκείνο το νησί, που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό, όταν πας να ψάξεις για συνώνυμο της λέξης αρχοντιά.

Άκρως σαγηνευτικά τοπία, μοναδικές παραλίες και αριστοτεχνική αρχιτεκτονική, συνθέτουν το τοπίο του κοσμοπολίτικου αυτού νησιού του Αργοσαρωνικού, που η ομορφιά του έρχεται σε πλήρη αναλογία με την ιστορία που κουβαλάει.

Μια κοντινή απόδραση για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως και αυτό εδώ το κείμενο, θα σε πείσουν. Πάμε λοιπόν να περπατήσουμε, εφόσον τα αυτοκίνητα απαγορεύονται, στο μοναδικό νησί των Σπετσών….

Φτάνοντας στον υπέροχο τόπο των Σπετσών, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι το λιμάνι της Ντάπιας, με το παλαιό του πυροβολείο να στέκει ακόμα στη θέση του, μάρτυρας των συγκεντρώσεων των οπλαρχηγών της επανάστασης, που φιλοξενούσε στην εποχή του.

Περπάτησε το από άκρη σε άκρη για να θαυμάσεις την ομορφιά των κτισμάτων, τα οποία το κοσμούν, προσφέροντας απλόχερα τη νεοκλασική τους αύρα στο σκηνικό.

Κινήσου προς το αρχοντικό του Σωτηρίου Ανάργυρου, του πάλαι ποτέ δημαρχείου, για να δεις το μέρος που έζησε ένας άνθρωπος που πρόσφερε αφειδώς τις ευεργεσίες του στο νησί.

Το σημείο σταθμός στο ταξίδι σου αυτό όμως δεν θα μπορούσε παρά να είναι το αρχοντικό της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας της ηγετικής γυναικείας μορφής του 1821. Λειτουργώντας πια ως μουσείο θα το βρεις στην πλατεία Πευκάκια, όπου θα μπορέσεις να θαυμάσεις προσωπικά αντικείμενα και κειμήλια αυτής της εμβληματικής ιστορικής προσωπικότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 3
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου