Κόσμος

Ο Έντι Ραμά απαντά στο ψήφισμα του ΕΛΚ που ζητά την ορκωμοσία Μπελέρη

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ομόφωνα ζητά από τα Τίρανα την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη ως δημάρχου Χειμάρρας απάντησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Στην απάντησή του ο Έντι Ράμα ειρωνεύεται το ΕΛΚ, καθώς σχολιάζει τη φράση του ψηφίσματος που αναφέρει ότι «καλούμε τις αλβανικές αρχές».

Συγκεκριμένα υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι «σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;» και προσθέτει ότι «στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ενημερωμένοι (στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ότι το θέμα δεν αποτελεί πολιτική υπόθεση αλλά δικαστική και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει ένα τέτοιο αίτημα».

Στο συνέχεια ο Έντι Ράμα τονίζει ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται απ’ αυτούς σθεναρά στην μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα».

Και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας καταλήγει ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να εξασφαλίσει στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενημέρωση για το θέμα σε κάθε μορφή και κάθε στιγμή.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του είχε υποστηρίξει ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα για το κόμμα και την κυβέρνησή του.

Επιτέθηκε μάλιστα και στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη λέγοντας ότι «τον χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως διάφοροι εξ΄ Ελλάδας και Αλβανίας, εφόσον ελέγχουν μέχρι και την ιστοσελίδα του στο Facebook για δικούς τους λογαριασμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4