Κόσμος

Λίβανος: Ο στρατός έριξε δακρυγόνα σε στρατιώτες του Ισραήλ στα σύνορα των δυο χωρών

Ο στρατός στο Λίβανο ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, σε απάντηση για την επίθεση των τελευταίων με καπνογόνα στην περιοχή Μπάστρα, στον νότιο Λίβανο.

Οι ένοπλες δυνάμεις στο Λίβανο υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι Ισραηλινοί «παραβίασαν τη γραμμή υποχώρησης και έριξαν καπνογόνα σε μια περίπολο η οποία συνόδευε μια μπουλντόζα που ισοπέδωνε το ανάχωμα» το οποίο είχε κατασκευάσει το Ισραήλ στα βόρεια αυτής της γραμμής, στην Μπάστρα.

Η περίπολος «απάντησε στην επίθεση εκτοξεύοντας δακρυγόνα» και «αναγκάζοντας (τους Ισραηλινούς) να υποχωρήσουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

Ο Αντρέα Τενέντι, ένας εκπρόσωπος της UNIFIL, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή, είπε: «Υπήρξαν εντάσεις σήμερα. Η UNIFIL είναι σε επαφή με τις πλευρές για να περιοριστεί η ένταση και να προλάβουμε παρανοήσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε επί του πεδίου, παρακολουθούμε την κατάσταση και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ηρεμία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση