Ελλάδα

Θεσσαλία: Στα 9 τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης – 6 νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας και 15 λοίμωξης του αναπνευστικού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξι επιπλέον νοσηλείες γαστρεντερίτιδας και 15 επιπλέον νοσηλείες με λοίμωξη του αναπνευστικού έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία, όπως ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς

Όπως τονίστηκε, σήμερα, Παρασκευή (29.09.23) δεν έχει εντοπιστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα εννέα, κ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και 2 νοσηλεύονται.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση, το τελευταίο 24ωρο έχουν προσέλθει στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας 1.272 πολίτες, εκ των οποίων 32 έχουν καταγραφεί με λοίμωξη του γαστρεντερικού και 86 με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για κορονοϊό. «Παρατηρείται μία μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού, χωρίς να υπερβαίνουν όμως τα αναμενόμενα στο συγκεκριμένο πληθυσμό», είπε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

«Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρησης περιοχές» είπε ο κ. Σερέτης. 

Τέλος, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί έναντι του τετάνου 1.761 άτομα και 164 παιδιά έναντι της ηπατίτιδας Α.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τους 27 βαθμούς αγγίζει η θερμοκρασία – Βροχές και καταιγίδες σε ηπειρωτικά και ορεινά
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση
καιρός
Καιρός αύριο: Σταθερή άνοδος της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές σε ηπειρωτικά και ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 25 με 26 και κατά τόπους τους 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στη Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου
καιρός