Ελλάδα

Χάλοουϊν 2023: Το Google Doodle για το Halloween

Με ένα ξεχωριστό Doodle η Google γιορτάζει το Χάλοουϊν και μας δίνει οδηγίες για να γνωρίσουμε καλύτερα τη διάσημη αγγλοσαξονική γιορτή.

Το Χάλοουϊν γιορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Οκτωβρίου. Στις ΗΠΑ είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο γνωστή στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο η Google ανήμερα του Halloween αφιερώνει το Doodle της στη διάσημη γιορτή.

Αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει ένα μικρό βίντεο που δίνει οδηγίες στα ελληνικά, ώστε και οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερα τη διάσημη γιορτή.

Τι είναι το Halloween 

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται σε τέρατα και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά κάνοντας την ερώτηση “φάρσα ή κέρασμα;”. Το Halloween αποτελεί μετεξέλιξη παγανιστικών γιορτών, και πιθανότατα της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim.

Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια «γέφυρα» ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια έγινε μια μέρα για μεταμφιέσεις, με χαρούμενες παρελάσεις και κεράσματα σε παιδιά και ενηλίκους.

Η λέξη προέρχεται από το All-hallow-even, και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» – Η ανακοίνωση του δικηγόρου του
«Πραγματικός οδηγός του οχήματος ήταν ο πατέρας του Απόστολος Τσιτσιπάς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Στέφανου Τσιτσιπά
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς 32
Στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 συλληφθέντες για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αμέσως μετά θα μεταφερθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και όπως έχει γίνει γνωστό θα ζητήσουν να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν
Κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις
23