Κόσμος

Θύμα χάκερς η αμερικανική Boeing – Δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια των πτήσεων

Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσε θύμα χάκερς διαβεβαιώνοντας ότι δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια των πτήσεων αλλά μόνο η υπηρεσία των ανταλλακτικών της.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα συμβάν που επηρέασε τη δραστηριότητά μας όσον αφορά την παραγωγή και διανομή των ανταλλακτικών» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας. «Το πρόβλημα αυτό δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η υπόθεση ερευνάται σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

«Ενημερώνουμε τους πελάτες και τους προμηθευτές μας», πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος της υπηρεσίας ανταλλακτικών της Boeing σήμερα εμφάνιζε μια λευκή σελίδα, με τη φράση «κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος», με τη διευκρίνιση ότι θα είναι και πάλι «σύντομα» διαθέσιμος.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα χάκερ με την ονομασία Lockbit είχε δώσει τελεσίγραφο στην εταιρεία την περασμένη Παρασκευή ζητώντας να της καταβληθούν λύτρα μέχρι σήμερα, 2 Νοεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούσε ότι θα δημοσιοποιήσει «ευαίσθητα δεδομένα».

Ένας ιστότοπος των αμερικανικών αρχών ανέφερε στα μέσα Ιουνίου ότι με βάση στοιχεία του FBI η ομάδα Lockbit εμφανίστηκε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2020 και έχει εξαπολύσει περισσότερες από 1.700 επιθέσεις στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες. Υπολογίζεται ότι έχει συλλέξει περίπου 91 εκατομμύρια δολάρια από λύτρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ο γκουρού επικοινωνίας του Τραμπ συνεργάζεται με τον Σαλί Μπερίσα για την ανατροπή του Έντι Ράμα - Αποκάλυψη Politico ενόψει των εκλογών στην Αλβανία
Ο Κρις ΛαΣιβίτα συνέβαλε στην επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τώρα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας
Κρις ΛαΤσιβίτα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 9