Κόσμος

Η Ουκρανία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 κοντά στην Αβντιίβκα

Η αντιαεροπορική άμυνα στην Ουκρανία κατέρριψε σήμερα ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή της Αβντιίβκα, στην ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Στούπουν.

Πρόκειται για το όγδοο ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίπτεται τον τελευταίο μήνα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του στρατού στην Ουκρανία.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, συμπλήρωσε ο Στούπουν, απώθησαν 15 ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα πως οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή της Αβντιίβκα είναι μεγαλύτερες από εκείνες που υπέστησαν στις πολύμηνες μάχες για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

«Όσο περισσότερες είναι οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή της Αβντιίβκα, σε τόσο χειρότερη θέση θα περιέλθει η Μόσχα αναφορικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις της», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμανουέλ Μακρόν για ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου: Είμαστε αδιάλλακτοι όταν η εδαφική κυριαρχία εταίρων μας απειλείται
«Πρέπει να προστατεύσουμε τα χωρικά μας ύδατα και τους αιθέρες παντού», έστειλε μήνυμα ο Μακρόν από τη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους ωκεανούς στη Νίκαια της Γαλλίας
Εμανουέλ Μακρόν 1