Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απολογία της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σήμερα Τετάρτη (15.11.2023) αναμένεται να απολογηθεί – εκτός απροόπτου – η Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκαν περισσότερες από 70 συνεδριάσεις, με την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, γιατρών νοσηλευτικού προσωπικού, ιατροδικαστών και άλλων επιστημόνων, μέχρι να φθάσει η στιγμή της απολογίας της 35χρονης μητέρας και ενώ η δεύτερη δίκη της για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία στην έναρξη της δίκης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της Τζωρτζίνας δήλωσε αθώα, σήμερα καλείται να αιτιολογήσει δημόσια τη θέση της.

Καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή για το πώς «χάθηκε» η Τζωρτζίνα μέσα στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου «είχε μία καλή κλινική εικόνα».

Οι δικαστικές αρχές αποδίδουν στην μητέρα ένα «εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της κόρης της, το οποίο την πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, «απέτυχε να δώσει το προσδοκώμενο για την κατηγορουμένη αποτέλεσμα», αφήνοντας το παιδί με τετραπληγία. Ένα σχέδιο που είχε ως βασικό εργαλείο, σύμφωνα με την κατηγορία μία τοξική ουσία για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση κατά τη διάρκεια της δίκης: την κεταμίνη.

Κατά την αποδεικτική διαδικασία το δικαστήριο έδωσε πολύ χρόνο ώστε να ακουστούν επιστημονικές απόψεις για τις παραδοχές της δικογραφίας. Έτσι ακούστηκαν καταθέσεις που ενίσχυσαν το κατηγορητήριο, ωστόσο ακούστηκαν και οι θέσεις μαρτύρων που αμφισβήτησαν πολλά ζητήματα όπως αν τελικά η ποσότητα κεταμίνης που φαίνεται να δέχθηκε η Τζωρτζίνα θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο.

Η ίδια η Πισπιρίγκου έχει θέσει από την αρχή ζήτημα ως προς την ίδια την ουσία αλλά και το πώς χορηγήθηκε στο θύμα, καθώς η ίδια δεν δέχεται ότι ήταν το δικό της χέρι που δηλητηρίασε το παιδί. «Ήταν οι γιατροί που την χορήγησαν» επαναλαμβάνει η κατηγορουμένη. Σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται ότι θα ερωτηθεί για τους ισχυρισμούς που προβάλει, καθώς οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα θελήσουν να πάρουν απαντήσεις από την ίδια για σειρά θεμάτων.

Η απολογία, εφόσον ξεκινήσει, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Φιλιππίδη: Την Παρασκευή και τη Δευτέρα η απολογία του ηθοποιού – Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης εφέτη
Ο συνήγορος υπεράσπισης της πρώτης καταγγέλλουσας Ζαχαρίας Σαλούστρος ζήτησε την πρόοδο της δίκης και την απόρριψη των αιτημάτων για διακοπή ή και αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας
Πέτρος Φιλιππίδης
Με τραύμα στο μάτι ο 19χρονος ψυκτικός από την έκρηξη στο νοσοκομείο Σερρών - Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη
Ο 19χρονος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης ψυγείων στο νοσοκομείο Σερρών μαζί με έναν 47χρονο συνάδελφό του, ο οποίος και έχει τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια
Πυροσβέστες
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
17