Ελλάδα

Τέμπη: «Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη και εκτός της χαρτογράφησης που υπέδειξε η αρμόδια επιτροπή»

Αποκαλύψεις για τις έρευνες που πραγματοποιεί η ιδιωτική εταιρεία στα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Αγγελική Διακομανώλη, μιλώντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι!”, αφήνοντας αιχμές για την επιτροπή της ΕΔΑΠΟ και λέγοντας με νόημα ότι “καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες”.

Η Αγγελική Διακομανώλη αναφέρθηκε στα μακάβρια ευρήματα των ερευνών στα Τέμπη, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και σε σημεία που ήταν εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η αρμόδια επιτροπή. Η ίδια παραδέχεται ότι υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων, καθώς έχουν περάσει εννέα μήνες, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών. 

“Έχουν εντοπιστεί και ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός της χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε ένα τρένο που κινείται στα λογικά πλαίσια, χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις “εδώ καθόντουσαν, εκεί δεν καθόντουσαν”… Τα μέλη υποθέτουμε ότι είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση των υπολειμμάτων και τόση η φθορά, που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει”. 

Σχετικά με το πώς βρέθηκε το “μαύρο κουτί”, περιέγραψε: “Ύστερα από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη κατ’ αρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας, εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί”. 

Η κα Διακομανώλη ανέφερε επίσης ότι έχουν δώσει ενδείξεις τα σκυλιά ότι υπάρχουν και άλλα ευρήματα “και θα πρέπει να ανοιχτούν τα σημεία εκείνα, για να μπορέσουμε να βγάλουμε το υλικό που έχει εντοπίσει ο σκύλος για να το παραδώσουμε”.

Και κατέληξε λέγοντας με νόημα: “Οι επιτροπές που βρίσκονταν στο σημείο να βγάζουν τα αληθή στοιχεία. Γιατί όλοι γνωρίζουμε τι δουλειά έκανε ο καθένας εκεί που ήταν και θεωρώ ότι καλό θα ήταν να είμαστε λίγο προσεχτικοί. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες”. 

“Η οικογένειά μου είναι υποψήφια να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδελφού μου”

«Αναφέρομαι στην έρευνα που έχει να κάνει με την ανεύρεση γενετικού υλικού, που τόσους μήνες σαπίζουν οι άνθρωποι. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι σχετικά με το ποιος έχει αναλάβει την έρευνα και ποιος έχει φέρει αποτέλεσμα. Αναφέρομαι στην εταιρεία που μπήκε μέσα και βρήκε ευρήματα. Η οικογένειά μου είναι υποψήφια να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδελφού μου. Κανένα πόρισμα δεν θεωρείται σωστό με βάση τη χαρτογράφηση των ανθρώπων όταν καθόντουσαν διότι τη στιγμή της πρόσκρουσης τα άτομα δεν καθόντουσαν στη θέση τους. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην έρευνα. Στα Τέμπη θέλουν πολλοί να γίνουν διάσημοι. Ας επικεντρωθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και όχι στους άλλους», είπε στην εκπομπή η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή θύματος του δυστυχήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 89χρονος «πιστολέρο» είχε κάνει πρόβα τις ένοπλες επιθέσεις του σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – «Αν ήθελα να σκοτώσω, μπορούσα να το κάνω έυκολα»
«Ήθελα να τουφεκίσω τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Στρασβούργο γιατί και εκεί με κορόιδευαν - Αγόρασα τα όπλα από Ρομά στο χωριό μου» ανέφερε ο 89χρονος - Αναλυτικά όσα είπε στους αστυνομικούς
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
«Βολές» του πρωτοδικείου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ: «Από τον Οκτώβριο 2025 δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός»
Η Πολιτεία δεν έχει έως σήμερα διαθέσει το ανάλογο προσωπικό για το Πολιτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου, αφήνοντάς το να λειτουργεί με τεράστιο κενό ασφαλείας, ως ξέφραγο αμπέλι
Ο 89χρονος κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια
«Του έλεγα να πάει σε γιατρό και μου έλεγε ότι βλέπει διαβόλους» λέει η κόρη του 89χρονου που πυροβόλησε μέσα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
«Δεν λες κάτι τέτοιο για αστείο, να πάρω ένα πιστόλι να πάω να πυροβολήσω κόσμο γιατί μου χρωστάει 100 ευρώ - Ο πατέρας μου είχε όπλα στο σπίτι και τα είχε δείξει στην κόρη μου» λέει η κόρη του ηλικιωμένου
Ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο