Κόσμος

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κοντά στην Δαμασκό, τουλάχιστον 2 νεκροί

Νέους βομβαρδισμούς εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Συρία, με τουλάχιστον 2 Σύρους να σκοτώνονται κοντά στην Δαμασκό. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως παραμένουν εκτός λειτουργίας από την 22η Οκτωβρίου τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού, που βομβαρδίστηκαν από το Ισραήλ. Πρόκειται για το πιο μακρόχρονο κλείσιμό τους από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη μεγάλη πλειονότητά τους από αέρος, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη γειτονική χώρα, βάζοντας στο στόχαστρο δυνάμεις του Ιράν, οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ, καθώς και θέσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων.

Χθες το πρωί, το Ισραήλ βομβάρδισε «κέντρο» της Χεζμπολάχ κοντά στη Δαμασκό, προτού πλήξει και άλλη εγκατάσταση της λιβανέζικης οργάνωσης. Δυο Σύροι, οι οποίοι «συνεργάζονταν με τη Χεζμπολάχ», σκοτώθηκαν σε αυτή την τελευταία επιδρομή, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο σιωνιστής εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή με δυο πυραύλους στοχοποιώντας θέσεις κοντά στη Δαμασκό», ανέφερε πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό. «Η αντιαεροπορική άμυνά μας ενεργοποιήθηκε για να αντιμετωπίσει την επίθεση και κατέρριψε τον έναν από τους πυραύλους», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας τόνισε από την πλευρά του ότι «τέτοιες εγκληματικές ενέργειες απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει δημόσια τις επιθέσεις του στη Συρία, πάντως διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την παρουσία του προ των πυλών του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλεξίματα για Τραμπ: Κατηγορίες πως απέσυρε έγγραφα από τον φάκελο Επστάιν που τον μπλέκουν σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ, υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δεν διαγράφηκε» και ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο διπλά έγγραφα, αποφάσεις μη δημοσιοποίησης ή στοιχεία εν εξελίξει έρευνας
Τζέφρι Επστάιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τη Γάζα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «συναντήθηκαν με νεαρούς πρόσφυγες και συμμετείχαν με τα παιδιά σε δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο, την τέχνη και τη μουσική», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, φτάνουν στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας
Η τράπεζα Edmond de Rothschild «παρακολουθεί στενά» την γενική διευθύντρια για τις σχέσεις της με τον Επστάιν
Οι σχέσεις της ντε Ροτσίλντ με τον Επστάιν άρχισαν το 2013, σύμφωνα με ανταλλαγές emai, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο επιχειρηματίας κατέλαβε εξέχουσα θέση, καθώς έγινε ο έμπιστος και στρατηγικός της σύμβουλος
Το λογότυπο της τράπεζας Edmond de Rothschild στη Γενεύη της Ελβετίας και ο Τζέφρι Επστάιν