Ελλάδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder Bueno

Στην ανάκληση σοκολατένιων αυγών Kinder Bueno προχωρά ο Ε.Φ.Ε.Τ. καθώς στη συσκευασία δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι περιέχει αλεύρι σίτου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης μετά από αναφορά καταναλωτή για τα συγκεκριμένα σοκολατένια αυγά, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Kinder Bueno Eggs» των 80g.

Τα συγκεκριμένα αυγά διακινούνται από την επιχείρηση «Lidl Hellas» και διαπιστώθηκε η μη αναγραφή στην ελληνική γλώσσα του συστατικού «αλεύρι σίτου», το οποίο είναι αλλεργιογόνο καθώς περιέχει γλουτένη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η επιχείρηση «Lidl Hellas» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στα καταστήματά της και στην ιστοσελίδα της.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ο εργοδότης των 22χρονων δραστών για την διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Πρόκειται για τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα του φονικού με νεκρούς τον 68χρονο και τον επιστάτη του κάμπινγκ, καθώς και για τον καλό του φίλο και εργοδότη των δύο 22χρονων που έχουν προφυλακιστεί για το έγκλημα
Ο 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα 36