Κόσμος

Τζέφρι Έπσταϊν: Παύλος Γλύξμπουργκ και ονόματα επιφανών Ελλήνων στην ατζέντα του – Δεν συμπεριλαμβάνονται στα δικαστικά έγγραφα

Στοιχεία από τον τηλεφωνικό κατάλογο του Τζέφρι Έπσταϊν, το περίφημο «little black book» των 92 σελίδων, διέρρευσαν στα αμερικανικά ΜΜΕ και μέσα σε αυτά βρίσκονται και τα ονόματα επιφανών Ελλήνων, όπως αυτό του Παύλου Γλύξμπουργκ και άλλων οικογενειών.

Τα ονόματα των επιφανών Ελλήνων που βρίσκονται στο «little black book» του Τζέφρι Έπσταϊν δεν εμπεριέχονται στα δικαστικά έγγραφα και αποτελούν απλώς την τηλεφωνική ατζέντα του Αμερικανού χρηματιστή και παιδόφιλου, ο οποίος ήθελε να έχει ανά χείρας τα τηλέφωνα ισχυρών προσωπικοτήτων του πλανήτη όποτε ήθελε.

Στις 92 σελίδες της ατζέντας (τις οποίες μπορείτε να δείτε όλες εδώ) συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ (σελ. 28), της επενδυτικής εταιρείας του Ivory Capital Group αλλά και τα ονόματα ισχυρών οικογενειών της Ελλάδας, όπως αυτό του Κωνσταντίνου Νιάρχου, του Δημήτρη Γουλανδρή, της Δήμητρας Λαλαούνη, της οικογένειας Μαυρολέων και άλλα.

Στον ίδιο τηλεφωνικό κατάλογο βρίσκεται και ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Γιουγκοσλαβίας, η πριγκίπισσα Φιριάλ της Ιορδανίας, ο πρίγκιπας Χάινριχ Φίρστενμπεργκ, όπως και ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην συζύγός του Σάρα Φέργκιουσον. Ακόμη και ονόματα ηθοποιών συναντάει κανείς, όπως αυτό του κωμικού Τζον Κλιζ και του Κρις Τάκερ.

Όλα τα παραπάνω είναι ονόματα που δεν εμπεριέχονται στα δικαστικά έγγραφα, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχεδόν 200 ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση trafficking είτε ως φερόμενα θύματα και θύτες είτε ως ισχυροί άνθρωποι που είχαν επαφές με τον παιδόφιλο Έπσταϊν και τη συνεργό του Γκισλέιν Μάξγουελ.

Αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις

Αναφορές σε πλήθος διάσημων ονομάτων αλλά χωρίς επιπλέον στοιχεία είναι τα απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορήθηκε για μια σειρά από σεξουαλικά εγκλήματα πριν αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή το 2019.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία. Τα ονόματα αφορούν σε συνεργούς, «πελάτες» αλλά και σε απλές γνωριμίες και επαφές. Φυσικά μέσα στα έγγραφα εμφανίζονται και τα ονόματα των ανήλικων κοριτσιών που έπεσαν στα δίχτυα του Τζέφρι Έπσταϊν και της Γκισλέιν Μάξουελ.

Μεταξύ αυτών των περίπου 150 ως 180 ονομάτων – τα οποία έχουν προκύψει από γύρω στις χίλιες σελίδες δικαστικών εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη του Μανχάταν – περιλαμβάνονται αυτά των πρώην προέδρων Μπιλ Κλίντον (Δημοκρατικός, 1993-2001) και Ντόναλντ Τραμπ (Ρεπουμπλικάνος, 2017-2021), αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε παράνομη ή επιλήψιμη συμπεριφορά εκ μέρους τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αποκαλύπτει την «Προεδρική Λεωφόρο της Δόξας» – «Ξήλωσε» το πορτρέτο του Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα σε βοηθούς των Δημοκρατικών, αντικαθιστώντας το πορτρέτο του Μπάιντεν με ένα αυτόματο στιλό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρησιμοποιούσαν αλόγιστα την υπογραφή του πρώην προέδρου
Πορτρέτα πρώην προέδρων στον Λευκό Οίκο
1
Νετανιάχου: «Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από κράτη της Δύσης δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο το Ισραήλ»
Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, μια ιστορική διπλωματική στροφή σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η Ισπανία στέλνει πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού για να συνοδεύσει τον στολίσκο Global Sumud Flotilla στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ που έχει καταδικάσει ανοιχτά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, κάνοντας λόγο για γενοκτονία, κάνει πλέον ένα τολμηρό βήμα, δεσμεύοντας άμεσα την ισπανική στρατιωτική προστασία
Μια παλαιστινιακή σημαία φαίνεται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο λιμάνι της Ερμούπολης πριν από την αναχώρηση δύο ιστιοφόρων, του Electra και του Oxygen, που ανήκουν στο Global Sumud Flotilla και έχουν ως στόχο να φτάσουν στη Γάζα και να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ 1
Γροιλανδία: Η Δανία ζητά συγγνώμη για τις αναγκαστικές στειρώσεις
Από το Νουούκ, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν παρουσίασε τις επίσημες συγγνώμες προς τις Γροιλανδές γυναίκες που εξαναγκάστηκαν σε στείρωση ή σε αντισύλληψη για περισσότερα από τριάντα χρόνια
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν στη Γροιλανδία