Κόσμος

Ισραήλ: Διαψεύδει κατηγορηματικά πως έπληξε ασθενοφόρο στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε σήμερα ότι ευθύνεται για το πλήγμα σε ασθενοφόρο την προηγουμένη στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διασωστών της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Κανένα πλήγμα δεν έγινε στον συγκεκριμένο τομέα” που βρισκόταν το ασθενοφόρο στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο στρατός στο AFP, λέγοντας ότι διεξήγαγε έρευνα στη βάση των πληροφοριών που του είχαν δοθεί.

Στο πλήγμα στην Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας), έξι άνθρωποι που επέβαιναν στο ασθενοφόρο σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η Ερυθρά Ημισέληνος είχε ανακοινώσει τους θανάτους αυτούς σε “πλήγμα σε ασθενοφόρο που διενήργησε ο ισραηλινός στρατός στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ“, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η κηδεία των τεσσάρων διασωστών πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των συναδέλφων τους στην Ντέιρ αλ-Μπάαχ, μετέδωσε δημοσιογράφος του AFP.

Περισσότερα από 120 ασθενοφόρα καταστράφηκαν και 326 μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του πολέμου, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν: «Διατήρηση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας» - «Οι G7 έχουμε τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο» λέει ο Τραμπ
Οι δύο ηγέτες έκαναν αυτές τις δηλώσεις μετά την πρόταση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για αποδέσμευση 400 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές
French President Emmanuel Macron chairs a video conference of G7 leaders to discuss the fallout of the war in Iran on the world economy, amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, at the Elysee Palace in Paris, France, March 11, 2026. REUTERS/Gonzalo Fuentes/Pool