Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων – Από 22 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τη στελέχωση των Διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας.

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς – Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί με τη νέα διαδικασία επιλογής που προβλέπει ο νόμος 5062/2023 του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσομένων θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. έως την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δημοσίευση των δύο ενιαίων προκηρύξεων για τους Διοικητές των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, τίθενται οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις πνοής στον χώρο της υγείας, οι οποίες αποτέλεσαν προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μεταρρύθμιση εφαρμόστηκε αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στις 3 Νοεμβρίου 2023 και την έκδοση, στις 4 Δεκεμβρίου, της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των φορέων του Δημοσίου που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, ένα μήνα νωρίτερα από τη θεσμικά προβλεπόμενη προθεσμία έκδοσης.

«Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους Διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο Κράτος. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εκκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα την επεκτείνουμε σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του εξέφρασε βεβαιότητα ότι «η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων Διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα τους στη Δημόσια Υγεία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη της βόμβας στη Θεσσαλονίκη - Το ποινικό παρελθόν της 39χρονης και τα σενάρια των Αρχών
Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τις κάμερες και το κινητό της νεκρής γυναίκας, αναζητώντας απαντήσεις, για το αν το ΑΤΜ της τράπεζας ήταν ο στόχος ή αν η υπόθεση σχετίζεται με νέο αντάρτικο πόλης
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης της βόμβας στη Θεσσαλονίκη 10
Βίντεο καταγράφει τις τελευταίες του στιγμές του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα - Το ντοκουμέντο που βρέθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια
Το βίντεο που είχαν οι αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια καταγράφει το τραγικό τέλος της ζωής του νέου, και έχει διάρκεια λίγο μικρότερη της μίας ώρας
Ο φοιτητής που βρέθηκε νεκρός στα Σπάτα