Κόσμος

Ροδόπη: Μαυρογύπες εγκαθίστανται σε φωλιές για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια

Οι μαυρογύπες επέστρεψαν στο φυσικό περιβάλλον το 2022. Πλέον εγκαταστάθηκαν στις νέες φωλιές τους, στη Ροδόπη

Για πρώτη φορά εδώ και 31 χρόνια, δύο ζεύγη μαυρογύπων εγκαταστάθηκαν σε φωλιές στην Ανατολική Ροδόπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Βουλγαρική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών (BSPB).

Οι γύπες τεσσάρων ετών που απελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον το 2022. Το νέο έρχεται 14 μήνες μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων για την αποκατάσταση του πληθυσμού των μαυρογύπων στο βουλγαρικό τμήμα της Ανατολικής Ροδόπης.

Οι δράσεις για την επιστροφή του μαυρόγυπα (Aegypius monachus) στην Ανατολική Ροδόπη υλοποιούνται από τη Βουλγαρική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Rewilding Rhodopes και χρηματοδοτείται από την Rewilding Europe.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι απαράδεκτες αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στην woke ατζέντα και τους Δημοκρατιξκούς
Ο αδερφός του νέο Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων