Πολιτική

ΚΚΕ: Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου με την οικογένεια του Τζούλιαν Ασάνζ

Σε συναντήσεις ενημέρωσης με την οικογένεια του Τζούλιαν Ασάνζ, που διοργανώθηκαν στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έλαβε μέρος η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τον ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, «στα πλαίσια των συναντήσεων, τόσο η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, Στέλλα Ασάνζ, όσο και ο πατέρας του, John Shipton, ενημέρωσαν λεπτομερώς για τις εξελίξεις στην πρόσφατη δικαστική διαδικασία στο Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο, την πιθανότητα έκδοσής του στις ΗΠΑ, για τους κινδύνους για την ζωή και την υγεία του, για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του για 5 χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Βρετανίας χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες».

Το ΚΚΕ «υποστηρίζει το αίτημα να μην εκδοθεί ο Julian Assange στις ΗΠΑ, και να αφεθεί ελεύθερος» σημειώνει, τέλος, η ΕΟ του ΚΚΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
44
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2