Κόσμος

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Λάθος η επίθεση στην Ράφα – «Θα πετύχουμε τους στόχους μας» λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Στην συνομιλία ΜπάιντενΝετανιάχου ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως θεωρεί ότι μία ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Ράφα «θα ήταν λάθος».

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την αποστολή στις ΗΠΑ διυπηρεσιακής ισραηλινής αντιπροσωπείας για να συζητηθεί το σχέδιο της επίθεσης στην Ράφα και ο ισραηλινός πρωθυπουργός δέχθηκε, διευκρίνισε ο Τζέικ Σάλιβαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι μία ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα θα εντείνει την αναρχία στην Γάζα και ότι οι ομάδες των δύο πλευρών θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν το θέμα

Ο Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο χώρες θα συζητήσουν εις βάθος με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Γάζα, όπου κλιμακώνεται η ανθρωπιστική κρίση έπειτα από συγκρούσεις έξι μηνών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα και καμία επιχείρηση στην Ράφα δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις συνομιλίες αυτές.

«Η αναρχία επικρατεί σε περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί από τον ισραηλινό στρατό, αλλά δεν έχουν σταθεροποιηθεί» στην Γάζα και η ανθρωπιστική κρίση θα βαθύνει αν το Ισραήλ προχωρήσει με την επίθεση στην Ράζα, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν συνοψίζοντας το μήνυμα του Μπάιντεν προς τον Νετανιάχου.

«Είχαμε πολλές συνομιλίες σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, σε στρατιωτικό επίπεδο, σε επίπεδο υπηρεσιών Πληροφοριών, μεταξύ διπλωματών και ειδικών σε ανθρωπιστικά θέματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε την ευκαιρία για μία ολοκληρωμένη, συνολική στρατηγική συζήτηση…», είπε.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στον Νετανιάχου ότι χρειάζεται μία συνεκτική στρατηγική για την Γάζα, «και όχι το Ισραήλ να πάει να καταστρέψει την Ράφα». Το τηλεφώνημα ήταν το πρώτο ανάμεσα στον Μπάιντεν και τον Νετανιάχου εδώ και έναν μήνα.

Ο Τζο Μπάιντεν, που υποστήριξε σχεδόν άνευ όρων το Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, παίρνει όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νετανιάχου: Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας

Για την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο «να επιτύχει όλους τους στόχους του πολέμου» στην Γάζα, ανάμεσά τους η εξουδετέρωση της Χαμάς, η απελευθέρωση όλων των ομήρων και η διασφάλιση ότι η Γάζα δεν θα συνιστά πλέον απειλή για το Ισραήλ, με την παράλληλη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τη νίκη Μαμντάνι: «Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά θέλω να φύγω – Δεν θέλω να είμαι σε κομμουνιστικό καθεστώς»
«Οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ακραίοι που το Μαϊάμι θα γίνει το καταφύγιο για όσους δραπετεύουν από τον κομμουνισμό της Νέας Υόρκης», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump στο βήμα του «American Business Forum Miami»
6
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος