Ελλάδα

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Ο απολογισμός ενός μήνα στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα μήνα βρίσκεται η ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» που αναπτύχθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» συμπλήρωσε χθες Τρίτη 19 Μαρτίου, ένα μήνα στην Ερυθρά Θάλασσα από την έναρξή της και όπως αναφέρουν σχετικές στρατιωτικές πηγές πληροφόρησης, τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην EUNAVFOR ASPIDES έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς αποστολές προστασίας συνολικά 35 εμπορικών πλοίων.

Παράλληλα έχουν καταρρίψει 8 εχθρικά UAV και έχουν αποτρέψει τρεις ακόμα επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έθεταν σε κίνδυνο την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Στις 13 και 14 Μαρτίου, ο Διοικητής της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES) Αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης επισκέφθηκε το Τζιμπουτί και είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τις πολιτικές αρχές, ενώ παρούσα σε αυτές τις συναντήσεις ήταν η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα.

Ο Αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης βρέθηκε και στο γαλλικό αντιτορπιλικό Alsace (κατηγοριοποιείται ως έτσι από το NATO, ενώ το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό την χαρακτηρίζει ως φρεγάτα αεράμυνας περιοχής), το οποίο είχε καταρρίψει τρία εχθρικά UAV στις 9 Μαρτίου.

 

Μετά την δράσης της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», σήμερα δημοσιεύτηκαν νέα πλάνα, αυτή τη φορά από το ιταλικό αντιτορπιλικό CAIO DUILIO, που είναι και η ναυαρχίδα της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», ενώ προστατεύει ένα κομβόι τριών εμπορικών πλοίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια - «Την αντίκρισα νεκρή στην άσφαλτο, ενώ κάποιος μας έριχνε με καλάσνικοφ»
«Η αδελφή μου δεν πέθανε από ανακοπή αλλά από σφαίρα, τα ανίψια μου απάντησαν όταν είδαν τη θεία τους κάτω, δεχτήκαμε απειλές ότι θα μας εκτελέσουν όλους» τονίζει ο αδερφός της 56χρονης
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Θεσσαλονίκη: Αναβολή για αύριο πήρε ο 55χρονος που πυροβόλησε στον αέρα για να τρομάξει ανήλικους – «Μας είχε κυνηγήσει με αμάξι»
«Αυτός ο άνθρωπος έχει θέμα, έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα. Τους φώναζε, τα έδιωχνε», είπε γειτόνισσα για τον 55χρονο
Θεσσαλονίκη: Αναβολή για αύριο πήρε ο 55χρονος που πυροβόλησε στον αέρα για να τρομάξει ανήλικους – «Μας είχε κυνηγήσει με αμάξι»
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά