Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Συγκλονιστικό βίντεο για το σχολικό bullying 

Τα μέτρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό ανακοίνωσε σήμερα (09.04.2024) η κυβέρνηση και παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το σποτ ενάντια στο bullying.

Ένα σποτ «γροθιά» στο στομάχι που δείχνει πως παιδιά υφίστανται bullying από συμμαθητές τους αλλά δεν έχουν το κουράγιο να μιλήσουν. Ο σχολικός εκφοβισμός και τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Πλέον, μαθητές και γονείς μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες και τις αναφορές τους για bullying στα σχολεία στο https://stop-bullying.gov.gr.

«Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ.

Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά.

Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών, θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί.

Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς.

Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέρμα στον σχολικό εκφοβισμό», είναι το μήνυμα του υπουργείου.

Νωρίτερα, σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα μέτρα κατά του bullying στα σχολεία, είναι η επιστροφή της πενθήμερης αποβολής ενώ για τις περιπτώσεις κακόβολης χρήσης κινητού, όπως είναι η διαρροή προσωπικών δεδομένων, η ποινή θα είναι η οριστική αποβολή του μαθητή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με παρέμβαση Γεωργιάδη λύθηκε το πρόβλημα με τους νεφροπαθείς στην Αίγινα - Συνεχίζεται η λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης
Το ζήτημα προέκυψε έπειτα από έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη βεβαίωση καλής λειτουργίας, γεγονός που μπλόκαρε τη συνέχιση της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ
Μονάδα τεχνητού νεφρού
Γιώργος Τσαγκαράκης: Τα mail και ο Κύπριος βυζαντινολόγος που ξεσκέπασαν την απάτη με τα πλαστά έργα τέχνης
Μέχρι στιγμής δύο αγοραστές πινάκων από τη συγκεκριμένη γκαλερί τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και ενημέρωσαν για την απάτη, άλλοι δύο έστειλαν ανάλογα mail, ενώ δεκάδες άλλοι τηλεφωνούν
Έργα τέχνης που βρέθηκαν στην γκαλερί Τσαγκαράκης 9