Ελλάδα

Πρόστιμο – μαμούθ 21.140 ευρώ σε οδηγό μηχανής που πέρασε 12 φανάρια με κόκκινο

Κάθε ρεκόρ παραβατικότητας «έσπασε» οδηγός μηχανής, ο οποίος παραβίασε 12 φορές το κόκκινο φανάρι, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα στη Βουλιαγμένη προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών, οι οποίοι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγες ώρες μετά.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης (08/05/2024) στην περιοχή της Βουλιαγμένης όταν αστυνομικοί της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα εντόπισαν μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο οδηγός της μηχανής δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και προσπάθησε να ξεφύγει  με αποτέλεσμα να παραβιάσει κάθε πρόβλεψη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα έκανε 12 παραβάσεις: ερυθρού σηματοδότη, υπερβολικής ταχύτητας, επικίνδυνων ελιγμών και αναστροφής.

Τελικά, εντοπίστηκε το μεσημέρι  της Πέμπτης (09/05/2024) στα Μέγαρα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ». Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί «ακινησία» για τη μηχανή, η οποία ήταν και ανασφάλιστη.

Στον οδηγό της μηχανής, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την επιβολή προστίμου για την ακινησία ύψους 10.500 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θα κληθεί να καταβάλλει 21.140 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Όχι ακόμα φθινοπωρινός με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 31 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα
Ζέστη στην Αθήνα
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα Τέμπη – Αδιαθεσία ένιωσε ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι που έχασε τον γιο του στο δυστύχημα
Συνθήματα, κεριά και πανό από τους συγκεντρωμένους - Την εμφάνισή τους έκαναν και παλαιστινιακές σημαίες - Άνοιξαν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα Τέμπη
34