Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ σήμερα Δευτέρα (13.05.2024).

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημάνθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρείας, η επιβάρυνση του προϋπολογισμού, οι προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή, καθώς και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα προσυνταξιοδοτικά μέτρα κάλυψης για τους άνω των 55 ετών και το πρόγραμμα απασχόλησης έως 2 ετών για όσους είναι κάτω των 55 ετών, τα οποία προβλέπονται στην ΚΥΑ που ήδη έχει εκδοθεί.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί όπως έχει υποχρέωση την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων έως τις 18 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε κάθε δε περίπτωση, από την πλευρά της κυβέρνησης κατέστη σαφές ότι επιδίωξη είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης μέσω αξιόπιστων ιδιωτών επενδυτών, χωρίς όμως παράταση ενός καθεστώτος που δεν προσφέρει πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους και έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, όσο και με αντίστοιχα προγράμματα που έχουν υιοθετηθεί πρόσφατα από την κυβέρνηση για παρόμοιες περιπτώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σδούκου: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – «Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, παίρνει μαζί και κόμμα – έκπληξη»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απέκλεισε εκ νέου κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έστρεψε τα πυρά της στη Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλύψει με ποιους και με ποιους όρους θα κυβερνήσει
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην Ολομέλεια της Βουλής (Φωτογραφία αρχείου
Καταδίκη Φλώρου για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου στη Βουλή ζητάει ο εισαγγελέας
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έριξε γροθιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, περιγράφοντας από την πλευρά του, ότι «έπιασε από το γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, του έβαλε τρικλοποδιά και αυτός έπεσε κάτω»
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης να μην ντρέπεται να μας πει με ποιον θα κυβερνήσει, πραγματικός νικητής του συνεδρίου ο Δούκας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν δίνει σαφές στίγμα διακυβέρνησης, επέμεινε ότι η αυτοδυναμία παραμένει ζητούμενο για τη ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στο Άγιο Φως, στη δίκη για τα Τέμπη, στον κατώτατο μισθό και στην πορεία της οικονομίας
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
8
Πλεύρης: Ο Κουτσούμπας τιμά την έναρξη του εμφυλίου – Εγώ δεν μπορώ να τιμώ όσους κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη;
Πυρά κατά του ΚΚΕ από τον υπουργό Μετανάστευσης με αφορμή εκδήλωση του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ - Ανησυχία για νέες μεταναστευτικές ροές
Θάνος Πλεύρης